Међународна посета телефонском саветовалишту „Хало беба“

уницеф хало бебаУ организацији Регионалне канцеларије УНИЦЕФ-а, Светске здравствене организације и Министарства здравља Републике Србије уторак, 02. јула 2019, у Градском заводу за јавно здравље Београд, организована је посета телефонском саветовалишту „Хало беба“.

Посета је спроведена у оквиру вишедневног регионалног семинара “Оптимална исхрана одојчади и мале деце у циљу превенције двоструког оптерећења неухрањености у Европи и Централној Азији“.

Стручни скуп је организован у циљу унапређивања знања и вештина учесника из целог региона о новим ревидираним смерницама за спровођење програма „Породилишта по мери беба“, стања у погледу увођења, праћења и спровођења Међународног кодекса за рекламирање замена за мајчино млеко, као и о одговарајућој допунској исхрани деце у циљу спречавања настанка двоструког терета неправилне исхране.

уницеф посета

Делегацију уважених стручњака из региона је на самом почетку поздравила помоћница директорке Градског завода за јавно здравље Београда, др Светлана Младеновић Јанковић.

уницеф посета

Након поздравне речи и међусобног упознавања присутних, активности телефонског саветовалишта представљене су кроз презентације и радионице. Предавачи су били Анђелка Котевић, Милица Бабовић, Јелена Васојевић и Данијела Куљанин. Након излагања, уважени гости су имали прилику да изнесу своја запажања и искуства у области саветовања родитеља о здрављу и развоју деце. Такође су посетили простор у коме се обавља саветовање и упознали се директно са начином рада.

уницеф посета

На крају уз срдачне поздраве и речи похвале за приказана достигнућа, гости су предали пригодан поклон телефонском саветовалишту „Хало беба“.

уницеф посета

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351