Međunarodna poseta telefonskom savetovalištu „Halo beba“

уницеф хало бебаU organizaciji Regionalne kancelarije UNICEF-a, Svetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije utorak, 02. jula 2019, u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd, organizovana je poseta telefonskom savetovalištu „Halo beba“.

Poseta je sprovedena u okviru višednevnog regionalnog seminara “Optimalna ishrana odojčadi i male dece u cilju prevencije dvostrukog opterećenja neuhranjenosti u Evropi i Centralnoj Aziji“.

Stručni skup je organizovan u cilju unapređivanja znanja i veština učesnika iz celog regiona o novim revidiranim smernicama za sprovođenje programa „Porodilišta po meri beba“, stanja u pogledu uvođenja, praćenja i sprovođenja Međunarodnog kodeksa za reklamiranje zamena za majčino mleko, kao i o odgovarajućoj dopunskoj ishrani dece u cilju sprečavanja nastanka dvostrukog tereta nepravilne ishrane.

уницеф посета

Delegaciju uvaženih stručnjaka iz regiona je na samom početku pozdravila pomoćnica direktorke Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda, dr Svetlana Mladenović Janković.

уницеф посета

Nakon pozdravne reči i međusobnog upoznavanja prisutnih, aktivnosti telefonskog savetovališta predstavljene su kroz prezentacije i radionice. Predavači su bili Anđelka Kotević, Milica Babović, Jelena Vasojević i Danijela Kuljanin. Nakon izlaganja, uvaženi gosti su imali priliku da iznesu svoja zapažanja i iskustva u oblasti savetovanja roditelja o zdravlju i razvoju dece. Takođe su posetili prostor u kome se obavlja savetovanje i upoznali se direktno sa načinom rada.

уницеф посета

Na kraju uz srdačne pozdrave i reči pohvale za prikazana dostignuća, gosti su predali prigodan poklon telefonskom savetovalištu „Halo beba“.

уницеф посета

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351