Telefonsko savetovalište Halo beba proslavilo jubilej

20 Godina HALOBEBE sajtU svečanoj sali Starog dvora, 09.12.2021.godine, obeleženo je 20 godina postojanja Telefonskog savetovališta Halo beba, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Tom prilikom održana je i svečana dodela zahvalnica.
Savetovalište je počelo sa radom u decembru 2001. godine i od tada neprestano radi 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, vikendima i svim praznicima.

Halo beba 20 god 1
Značaj Halo bebe za sve roditelje kako u Beogradu tako i u Srbiji istakli su gradonačelnik dr Zoran Radojičić, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, prof. dr Dušanka Matijević, koja je i jedan od idejnih tvoraca savetovališta, državni sekretar u ministarstvu zdravlja doc. dr Aleksandar Stefoski i Josi Ečeveri Burkhart, zamenica direktorke UNICEFa u Srbiji. Anđelka Kotević, takođe jedan od osnivača telefonskog savetovališta i Inga Mijailović, šef Halo bebe, predstavile su rad savetovališta u proteklom periodu, koliko i na koji način savetovalište pruža podršku roditeljima sa decom, ali i značaj saradnje sa polivalentnim patronažnom službom domova zdravlja i porodilištima u Beogradu.

Halo beba 20 god 2

Zahvalnice su dodeljenje institucijama, zdravstvenim ustanovama i udruženjima koji su za ovih 20 godina doprineli da Halo beba nastane i opstane i koji doprinose da se ovo savetovalište dalje razvija i napreduje.
Pored predstavnika grada Beograda, Ministarstva zdravlja i UNICEF-a prisutni su bili predstavnici Sekretarijata za zdravstvo, domova zdravlja, porodilišta, dečijih bolnica, nevladinih organizacija kao i zaslužni pojednici.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351