Savet nedelje

savet nedelje 101 lat
 • квалитет ваздуха у београду
  Kvalitet vazduha u Beogradu
 • politika zastiet ziv sred
  Status laboratorijskih analiza
 • analiza vode 1
  Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
 • санитарни прегледи
  Sanitarni pregledi

Određivanje prisustva anti SARS- CoV-2 IgG antitela na lični zahtev

korona odredjivanje antitelaOd ponedeljka, 25.10.2021.godine, u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd, je moguće uraditi analizu za određivanje prisustva anti SARS- CoV-2 IgG antitela na osnovu uputa osiguranim licima i na lični zahtev. Za određivanje antitela se primenjuje enzimski imuno test proizvođača Test Line(EIA Covid-19 IgG/S) koji je visoko specifičan i osetljiv (do 99%).

Radno vreme ambulante za vađenje krvi je svakog radnog dana od 07-12h. Krv se vadi samo punoletnim osobama.

Pre dolaska na testiranje je potrebno obaviti uplatu od 1800,00 dinara.

Detaljne informacije oko uplate pogledati na sajtu RFZO.
 
Testiranje se ne zakazuje. Rezultati se dobijaju u roku od 24 sata.

Testiranje na COVID-19 (PCR) na lični zahtev

covid testOd 01. oktobra 2020. godine na Portalu eUprava dostupna je nova elektronska usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev.

Kako da zakažete termin?

Ukoliko želite da zakažete PCR testiranje na lični zahtev, potrebno je da na Portalu eUprava odaberete uslugu eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev i izaberete opciju Pokreni uslugu. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.

Antigensko testiranje na COVID-19 na lični zahtev

covid testU Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd moguće je zakazati antigensko testiranje na SARS-Cov-2 na lični zahtev građana, primenom brzih antigenskih testova (bris grla i nosa) u našoj ustanovi.

Termin za testiranje građani mogu zakazati radnim danima (ponedeljak - petak) od 12-13 časova, pozivanjem broja telefona 064 850-3062 kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 1800,00 dinara

Detaljne informacija pogledajte na sajtu RFZO.

Brojevi telefona za putnike iz međunarodnog saobraćaja

Svi putnici iz međunarodnog saobraćaja sa prebivalištem u Beogradu, u vezi stavljanja pod zdravstveni nadzor, treba da se jave Centru za kontrolu i prevenciju bolesti na sledeći broj telefona:

064/8503-063 u vremenu od 8-15 časova
064/8503-057 u vremenu od 15-20 časova

XVI Evropska nedelja prevencije raka grlića materice 2022. godine

rak grlica materice 2018Treća nedelja januara se od 2007. godine, na inicijativu i pod pokroviteljstvom Evropske asocijacije za borbu protiv raka grlića materice (European Campus Card Association-ECCA), obeležava kao Evropska nedelja prevencije raka grlića materice. Ove godine će se ona, šesnaesti put zaredom u našoj zemlji, obeležiti u periodu od 17 - 23. januara 2022. godine.

Nova publikacija Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd „Najčešće vrste povreda i kako ih sprečiti“

publikacija-povredeImajući u vidu značaj ove teme, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd je, u okviru projekta „Prevencija nastanka povreda kod osetljivih populacionih grupa“ koji je podržao Sekretarijat za zdravstvo Uprave grada Beograda, pripremio publikaciju pod nazivom „Najčešće vrste povreda i kako ih sprečiti“, sa ciljem da čitaocima približi temu prevencije povreda i bliže ih upozna sa najčešćim vrstama nenamernih povreda, faktorima rizika za njihov nastanak, najčešćim mehanizmima povređivanja, sa načinima kako ih sprečiti, ali i kako reagovati ukoliko do povrede dođe.

Bezbedan boravak na planini

planineZimski dani su uveliko stigli i praznična atmosfera se oseća u vazduhu. Nakon još jedne teške i naporne godine, većina nas će poželeti da se skloni iz užurbanih i sivih gradova i ode na zimovanje po malo snega i svežeg vazduha. Planine predstavljaju jedan od najboljih izbora za beg od svakodnevnih obaveza i prikupljanje energije za nove izazove koje će doneti predstojeća godina. Međutim, koliko god da skijanje, sankanje i igranje na snegu zvuči uzbudljivo i zanimljivo, zima i sneg mogu biti i veoma nepredvidivi i sa sobom nositi niz različitih opasnosti.

Boravak na otvorenom u hladnim zimskim danima- PREPORUKE

Boravak napolju 1Sa dolaskom zimskih dana, većina ljudi se suzdržava od aktivnosti na otvorenom zbog straha od hladnoće. Iako mnogi odlučuju da zimske mesece provedu u svojim toplim domovima, mogli biste biti iznenađeni mnoštvom mentalnih i fizičkih prednosti provođenja vremena na otvorenom, čak i kada spoljašnja temperatura padne. Uobičajeno se veruje da boravak na otvorenom na hladnoći može naškodititi zdravlju, zbog čega se i mnogi roditelji odlučuju da deca više vremena provedu u zatvorenom prostoru.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351