Savet nedelje

 • politika zastiet ziv sred
  Status laboratorijskih analiza
 • analiza vode 1
  Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
 • Стручни испити
  Sanitarni pregledi

Serološko testiranje na COVID-19 na lični zahtev

covid testU Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd moguće je zakazati serološko testiranje na SARS-Cov-2 na lični zahtev građana, primenom brzih seroloških testova (imunohromatografski test) u našoj ustanovi.

Termin za testiranje građani mogu zakazati radnim danima (ponedeljak - petak) od 12-13 časova, pozivanjem broja telefona 064 599 65 09 kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 1200,00 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a.

Testiranje na COVID-19 (PCR) na lični zahtev

covid testU Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd moguće je zakazati uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na COVID-19 (PCR) na lični zahtev građana..

Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju. Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba, a zakazuje se 7 dana unapred.

Termin za testiranje građani mogu zakazati slanjem zahteva putem email-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 6.000,00 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a.

Brojevi telefona za putnike iz međunarodnog saobraćaja

Svi putnici iz međunarodnog saobraćaja sa prebivalištem u Beogradu, u vezi stavljanja pod zdravstveni nadzor, treba da se jave Centru za kontrolu i prevenciju bolesti na sledeće brojeve telefona:

 • 064 850 3062 od 08-12 časova radnim danima i subotom
 • 062 8808 720 od 15-18 časova radnim danima

26. jun 2020. - Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

protic droge 2020Prema izveštaju Kancelarije Ujedinjenih Nacija za drogu i kriminal (UNODC) iz 2019. godine, 271 milion ljudi starosti između 15 i 64 godine (što je oko 5,5% svetske populacije ove životne dobi), koristilo je neku psihoaktivnu supstancu. Iako porast ove pojave u odnosu na samo jednu godinu ranije nije bio naročito primetan, on se itekako uočava prilikom posmatranja nešto dužeg vremenskog intervala. Naime, broj konzumenata ovih supstanci, prema pomenutom izveštaju, porastao je za čak 30% u odnosu na ne tako davnu 2009. godinu.

Ovakvi podaci ukazuju koliko inicijativa Ujedinjenih nacija iz 1987. godine, koja je rezultovala Rezolucijom i proglašenjem 26. juna za Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama, i dalje ne gubi na važnosti i aktuelnosti. Ove godine, ovaj važan datum obeležava se pod sloganom „Više znanja za bolju negu“ (eng. Better knowledge for better care).

Zdravstveni značaj buke u životnoj sredini

deca bukaBuka je jedna od pojava koje su, u većoj ili manjoj meri, neraskidivo povezane sa životom i ljudskim aktivnostima, pre svega, u gusto naseljenim gradskim sredinama.

Komunalnu buku čine svi oni zvukovi koji potiču od saobraćaja i prevoznih sredstava, industrijskih pogona, gradilišta, teških mašina, iz ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, diskoteka...), kao i iz neposrednog okruženja koje čini naš komšiluk bilo da smo kod kuće ili na radnom mestu, i dovoljno su glasni da mogu da utiču na naš organizam, bili mi svesni tog uticaja ili ne.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351