Savet nedelje

  • politika zastiet ziv sred
    Status laboratorijskih analiza
  • analiza vode 1
    Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
  • Стручни испити
    Sanitarni pregledi

Brojevi telefona za putnike iz međunarodnog saobraćaja

VAŽNO OBAVEŠTENJE!

SAMO ZA PUTNIKE IZ MEĐUNARODNOG SAOBRAĆAJA SA PREBIVALIŠTEM U BEOGRADU, SA REŠENJEM O STAVLJANJU POD ZDRAVSTVENI NADZOR I U KUĆNU IZOLACIJU

Svi putnici iz međunarodnog saobraćaja sa prebivalištem u Beogradu, sa rešenjem o stavljanju pod zdravstveni nadzor i u kućnu izolaciju neka se jave Centru za kontrolu i prevenciju bolesti u vremenu od 8-15 časova radnim danima, na sledeće mobilne brojeve telefona:

064 850 3062; 064 850 3063; 064 850 3064

Ako su linije zauzete, ostavite SMS poruku sa Vašim podacima (ime, prezime, adresa i broj rešenja). Dežurni epidemiolog će Vas nazvati na broj telefona sa kojeg ste poslali poruku, ili neki drugi kontakt telefon, što je pre moguće.

SMS poruku možete dostaviti i van predviđenog radnog vremena.

Korona virus - Dežurni telefoni

Dežurni brojevi telefona u Gradskom zavodu za javno zdravlje, Beograd, za informacije o korona virusu:

Od 8-17 časova 011/2078-672, 2078-673, 2078-677

Od 17-22 časa 064/8503057, 011/2078-677

Svetski dan zdravlja 2020. u znaku podrške medicinskim sestrama

svetski dan zdravlja 2020Pod pokroviteljstvom i na inicijativu Svetske zdravstvene organizacije, 7. aprila se i ove godine obeležava Svetski dan zdravlja. U vreme kada je na međunarodnom nivou 2020. godina proglašena godinom medicinskih sestara i babica i kada je odlučeno da u skladu sa tim bude određena i tema ovog, najvažnijeg datuma u Kalendaru zdravlja, nismo ni slutili koliko će medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici biti u prvom planu, u ovom periodu.

Pojava i širenje do sada nepoznatog virusa i oboljenja koje izaziva, podsetila je sve svetske lidere i sve ljude širom sveta na kritičnu ulogu zdravstvenih radnika, bez kojih ne bi bilo odgovora na veliku pretnju po globalno zdravlje.

Fizička aktivnost u ograničenim uslovima

vezbeKretanje predstavlja jednu od esencijalnih ljudskih potreba, a fizička aktivnost jedan je od najznačajnijih faktora  u  sprečavanju nastanka  mnogobrojnih bolesti - od dijabetesa, preko kardiovaskularnih bolesti do različitih maligniteta.

Fizička aktivnost poboljšava snagu i izdržljivost kostiju i mišića, ravnotežu, fleksibilnost i kondiciju. Redovna fizička aktivnost pozitivno utiče na mentalno zdravlje, popravlja raspoloženje i smanjuje anksioznost i depresiju.

Hajde da vežbamo u stolici! - preporuke za starije

vezbe kod kuce za starijeZnačaj redovne fizičke aktivnosti tokom produženog boravka u zatvorenom prostoru

U skladu sa poštovanjem preporuka svih relevantnih institucija tokom perioda proglašene epidemije i povećane opasnosti od zaraze koronavirusom, obavljanje redovne fizičke aktivnosti od velike je važnosti za održanje dobrog opšteg zdravstvenog stanja organizma, kao i našeg imunog sistema, dok boravimo u zatvorenom prostoru (stan, kuća ...)

Naredne preporuke se odnose pre svega na osobe zrelije životne dobi (60 i više godina), ali može pomoći i svim drugim osobama koje žele da pomognu svom telu da se izbori sa izazovima koje postavlja produženi boravak u zatvorenom prostoru.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351