Хало Беба - Телефоном до савета о здрављу деце

Savet nedelje

savet nedelje 177 lat
 • mb analize
  Laboratorijske analize: informacije
 • politika zastiet ziv sred
  Status laboratorijskih analiza
 • analiza vode 1
  Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
 • санитарни прегледи
  Sanitarni pregledi

Svetski dan bez duvana 2024.

svetski dan bez duvanaZaštitimo decu od obmana duvanske industrije

Svetski dan bez duvana obeležava se tradicionalno 31. maja. I ove godine, Svetska zdravstvena organizacija (SZO), zemlje članice, kao i brojni pojedinci i zajednice širom sveta, udružiće se ovog dana kako bi podigli svest javnosti o štetnom uticaju duvanske industrije na decu i mlade.

Ispitivanje i karakterizacija otpada

otpadKarakterizacija otpada je postupak ispitivanja kojim se utvrđuju fizičko - hemijske, hemijske i biološke osobine i sastav otpada, odnosno određuje da li otpad sadrži ili ne sadrži jednu ili više opasnih karakteristika.

Zajedno u bioskopu javnog zdravlja

биоскоп јавног здрављаSvečanost u okviru projekta „Bioskop javnog zdravlja“ koji realizuju Institut za socijalnu medicinu i Centar Škola javnog zdravlja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti i Jugoslovenskom kinotekom je održana 16.5.2024. u svečanoj sali Dekanata.

"Zdravlje je politički izbor - zajednička poruka širom Evrope

EUPHW European Public Health WeekEvropska nedelja javnog zdravlja predstavlja godišnje okupljanje aktera u oblasti javnog zdravlja sa ciljem promocije dostignuća, sagledavanja aktuelnih i budućih izazova i identifikovanja delotvornih intervencija kao odgovora na buduće javno zdravstvene pretnje.  Ove godine se obeležava širom Evrope u periodu od 13. do 17. maja.

Međunarodni dan medicinskih sestara – 12. maj 2024.

dan sestara„Naše medicinske sestre – naša budućnost“

12. maj je Međunarodni dan medicinskih sestara i obeležava se širom sveta u znak sećanja na Florens Najtingel, britansku medicinsku sestru, začetnicu modernog sestrinstva kao priznate profesije. ICN je Međunarodno veće medicinskih sestara koja svake godine preporučuje temu za obeležavanje ovog datuma. Slogan koji prati ovogodišnju tematiku je „Naše medicinske sestre – naša budućnost“ sa posebnim akcentom na ekonomski aspekt zdravstvene nege. Ovaj datum je prilika da se podsetimo na značaj i humanost sestrinske profesije.


10. MAJ - MEĐUNARODNI DAN FIZIČKE AKTIVNOSTI

10 maj  Medjunarodni dan fizicke aktivnosti 2024Međunarodni dan fizičke aktivnosti obeležava se svake godine, 10. maja, pod sloganom „Kretanjem do zdravlјa“, u sklopu globalne inicijative koju zemlјe članice Svetske zdravstvene organizacije (SZO) sprovode više od 20 godina, kako bi ukazale na važnost fizičke aktivnosti kao jedne od klјučnih aktivnosti za zdravlјe i dobrobit svakog čoveka.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351