Savet nedelje

savet nedelje
 • квалитет ваздуха у београду
  Kvalitet vazduha u Beogradu
 • politika zastiet ziv sred
  Status laboratorijskih analiza
 • analiza vode 1
  Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
 • санитарни прегледи
  Sanitarni pregledi

Testiranje na COVID-19 (PCR) na lični zahtev

covid testOd 01. oktobra 2020. godine na Portalu eUprava dostupna je nova elektronska usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev.

Kako da zakažete termin?

Ukoliko želite da zakažete PCR testiranje na lični zahtev, potrebno je da na Portalu eUprava odaberete uslugu eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev i izaberete opciju Pokreni uslugu. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.

Antigensko testiranje na COVID-19 na lični zahtev

covid testU Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd moguće je zakazati antigensko testiranje na SARS-Cov-2 na lični zahtev građana, primenom brzih antigenskih testova (nazofaringealni bris) u našoj ustanovi.

Termin za testiranje građani mogu zakazati radnim danima (ponedeljak - petak) od 12-13 časova, pozivanjem broja telefona 064 850-3062 kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 3500,00 dinara

Detaljne informacija pogledajte na sajtu RFZO.

Brojevi telefona za putnike iz međunarodnog saobraćaja

Svi putnici iz međunarodnog saobraćaja sa prebivalištem u Beogradu, u vezi stavljanja pod zdravstveni nadzor, treba da se jave Centru za kontrolu i prevenciju bolesti na sledeći broj telefona:

064/8503-063 u vremenu od 8-15 časova
064/8503-057 u vremenu od 15-20 časova

Protiv psihoaktivnih supstanci i u školskoj 2021/22.

protiv droge 2021 2022Gradski zavod za javno zdravlje Beograd i na početku školske 2021/22. godine, i pored svih otežavajućih okolnosti diktiranih pandemijom, ne posustaje u zajedničkoj misiji sa sektorom obrazovanja u borbi protiv zloupotrebe psihoaktivnih supstanci među mladima.

Tako je, i ove jeseni, nastavljen dugogodišnji niz edukacija „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“, namenjenih prosvetnim radnicima i stručnim saradnicima iz osnovnih škola. Realizacija ovih obuka već četvrtu godinu zaredom, sprovodi se u okviru projekta koji podržava Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda.

Izložba najboljih likovnih radova beogradskih predškolaca u Biblioteci grada Beograda

pravilna ishrana Gradski zavod za javno zdravlje obeležava Oktobar - mesec pravilne ishrane i Svetski dan hrane u saradnji sa predškolskim ustanovama Grada Beograda. Već treću godinu zaredom, oktobarske aktivnosti obogaćene su i upotpunjene saradnjom sa još jednim značajnim partnerom Gradskog zavoda za javno zdravlje - Bibliotekom grada Beograda.

Svetski dan hrane uvek se obeležava uz usmeravanje aktivnosti na najmlađe, vodeći se principima primarne prevencije. To znači da je naglasak na što ranijem usvajanju onih navika kojima se čuva i unapređuje zdravlje svakog pojedinca, ali koje istovremeno doprinose očuvanju životne sredine i održivosti ograničenih resursa naše planete.

Oktobar - Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke 2021.

karcinom dojke 2021Oktobar se, kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, obeležava širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na visoku rasprostranjenost ovog oboljenja.

Cilj obeležavanja ovog datuma je da se podigne svest, pre svega opšte javnosti, o značaju prevencije i ranog otkrivanja bolesti, pružajući mogućnost za pravovremeno započinjanje lečenja, značajno povećavajući šanse za trajno izlečenje, naročito kada se uzme u obzir značajan napredak koji je u pogledu medikamentoznog i drugih vidova tretmana ove bolesti ostvaren u proteklih par decenija.

Svetski dan hrane 2021.

svetski dan hrane 2021

Proizvodnja hrane i budućnost planete su (i) u našim rukama

Već je druga godina zaredom u kojoj se borimo sa globalnom zdravstvenom, ali istovremeno i jednom od najvećih društveno-ekonomskih kriza u istoriji čovečanstva.

U takvim okolnostima, ne čudi što tema kampanje koja prati obeležavanje ovogodišnjeg Svetskog dana hrane ostaje ista kao i prošle godine - „Naše akcije naša su budućnost”, čime nas sve poziva na buđenje lične odgovornosti i podizanje kolektivne svesti, podstiče na aktivizam i solidarnost prema bližnjima, prema zajednici, prema celoj planeti.

Obeležen Svetski dan mentalnog zdravlja 2021.

obelezen svetski dan mentalnog zdravlja 2021Gradski zavod za javno zdravlje Beograd je u saradnji sa Institutom za mentalno zdravlje i organizacijom Caritas Srbije obeležio Svetski dan mentalnog zdravlja 2021. godine u Beogradu raznim aktivnostima u periodu od 8. do 10. oktobra.

Od najznačajnijih, pomenućemo kurs prve kategorije koji je održan u petak 8. oktobra u Gradskom zavodu, u sklopu Kontinuirane medicinske edukacije sa temom „Mentalno zdravlje u vreme COVID-19 pandemije“.

Svetski dan mentalnog zdravlja 2021.

svetski dan mantalnog zdravlja 2021Briga o mentalnom zdravlju: neka to postane stvarnost za sve

Opšti cilj Svetskog dana mentalnog zdravlja (10. oktobra) je podizanje svesti o problemima mentalnog zdravlja širom sveta i mobilizacija kapaciteta za podršku mentalnom zdravlju. Ove godine se Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava uz slogan: „Briga o mentalnom zdravlju: neka to postane stvarnost za sve“ i pruža priliku svim zainteresovanim stranama koje se bave pitanjima mentalnog zdravlja da pokušaju da brigu o mentalnom zdravlju učine dostupnom za sve ljude.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351