Druga godina „Bebbo“ aplikacije

bebboAplikacija „Bebbo“, nastala na osnovu prototipa prethodne aplikacije koju su razvili Unicef i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd uz podršku kompanije Nordeus je nakon dve godine postojanja zabeležila više od 115000 preuzimanja u Srbiji uz daleko veći broj preuzimanja kada se posmatra ceo region.

Kancelarija UNICEF-a za Evropu i centralnu Aziju je radila na unapređenju prethodne aplikacije tako da je pod imenom “Bebbo” od 2022. zaživela u još 14 zemalja i teritorija na 19 jezičkih varijanti, a od ove godine biće dostupna u još tri zemlje.

Ove godne “Bebbo” aplikacija je uvrštena u registar digitalnih dobara od javnog značaja na globalnom nivou. Ovo priznanje je stiglo od strane međunarodne alijanse za promociju digitalnih resursa od sveopšteg značaja, koja svojim delovanjem ima za cilj smanjenje nejednakosti u svetu.

Iskustvo roditelja ukazuje da je jedna od najvažnijih prednosti aplikacije to što se sadržaj može personalizovati, lako pretraživati i što je omogućena interaktivnost.

Aplikacija je besplatna, a može se koristiti i u oflajn režimu, ukoliko je sadržaj prethodno učitan. Dostupna je na IOS i Play store.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351