USKORO: „Bebbo“ mobilna aplikacija na elektronskom formularu za prijavu novorođenčeta

bebboU okviru informacionog sistema „Bebo, dobrodošla na svet“, koji je deo portala eUprave Vlade Republike Srbije, svim roditeljima novorođene dece u našoj zemlji, uskoro će biti omogućen direktan pristup mobilnoj aplikaciji „Bebbo“. Naime, informacija o „Bebbo“ aplikaciji postaje sastavni deo elektronskog formulara za prijavu novorođenčeta, koji je na ovom servisu dostupan još od 2016. godine. Pored toga, na formularu će biti i link ka detaljnijim informacijama na sajtu telefonskog savetovališta „HaloBeba“, ali i QR kod koji omogućava jednostavan i direktan pristup aplikaciji i svim njenim sadržajima, pomoću bilo kog android i apple mobilnog uređaja.

DETALJNIJE

„Bebbo“ je jedinstvena aplikacija jer predstavlja sveobuhvatni i pouzdani vodič kroz roditeljstvo i odrastanje malog deteta, od rođenja do 6. godine života. Sadržaji aplikacije bazirani su na najnovijim saznanjima o zdravlju, ishrani, razvoju, igri i učenju dece najranijeg uzrasta, koja su prikupljana iz relevantnih međunarodnih izvora, oblikovana i prilagođena od strane mnogočlanog tima najeminentnijih domaćih stručnjaka u oblasti ranog razvoja.

„Bebbo“ aplikacija deo je telefonskog savetovališta „HaloBeba“, kreirana sa idejom da izađe u susret potrebama roditelja i da na savremen način upotpuni rad savetovališta. Ali, ona je nadrasla svoj inicijalni cilj i ubrzo postala nacionalni resurs čiji se razvoj i promocija podržava u okviru programa „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ koji sprovode UNICEF i Vlada Republike Srbije, uz finansijsku podršku LEGO Fondacije. Sama aplikacija razvijena je kroz projekat Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i UNICEF-a, uz tehničku podršku kompanije „Nordeus“. Ova unapređena i rebrendirana verzija prvobitne mobilne aplikacije „HaloBeba – vaš saputnik u roditeljstvu“, tokom 2021. godine, pored Srbije, postaje dostupna u još 10 zemalja na teritoriji Evrope i centralne Azije, na čak 19 jezičkih varijanti.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351