Godinu dana rada Bebbo aplikacije

bebbo rodjendanTačno pre godinu mobilna aplikacija „Halo beba - vaš saputnik u roditeljstvu“ prerasla je okvire naše zemlje i postala Bebbo aplikacija. Uz nesebičnu pomoć UNICEF-a, prepoznat je potencijal, te je Bebbo aplikacija puštena u rad u 11 zemalja na 19 jezika..

Planovi i ciljevi u prvoj godini, premašili su očekivanja, 420 000 puta je aplikacija preuzeta u svetu, dok je u Srbiji taj broj oko 50 000, a sada je dostupna u 14 zemalja.

Aplikacija Bebbo je produžena ruka telefonskog savetovališta HaloBeba na koje su roditelji male dece navikli, čijem savetu veruju. Ovaj resurs je nastao iz saradnje UNICEF-a i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Dodatnu vrednost aplikaciji daje sadržaj koji se kontinuirano obogaćuje novim savetima i video materijalima, baziranim na najnovijim naučnim saznanjima iz oblasti ranog razvoja.

Iskustvo roditelja pokazuje, da je jedna od najvažnijih prednosti aplikacije to što se sadržaj može personalizovati. Cilj je bio da se omogući što veći nivo interaktivnosti, uzajamne povezanosti sadržaja kako bi se se omogućilo lako sortiranje sadržaja prema zadatim kriterijumima po kategorijama: datum rođenja ili očekivanog rođenja deteta i pol.
 
bebbo baner

Specifične funkcije aplikacije su podsetnici o zakazanim terminima lekarskih pregleda, o terminu vakcinacije, obavljenim i nastupajućim vakcinama, kašnjenjima u vakcinaciji, redovnijem unosu podataka o težini i visini. Aplikacije je besplatna, a može se koristiti i u oflajn režimu, ukoliko se sadržaj prethodno učita.

Ovo je sveobuhvatna aplikacija koja svakodnevno raste, ne samo zahvaljujući IT zajednici, stručnjacima u oblasti ranog razvoja već i povratnim informacijama o korisničkom iskustvu roditelja koje se prikupljaju kroz ankete na samoj aplikaciji.

Roditeljstvo se uči, kvalitetna briga o detetu je mnogo više od brige o njegovom zdravlju, ishrani i bezbednosti. Kvalitetna briga pre svega zavisi od toga kako se roditelj oseća u svojoj ulozi, koliko podrške ima, koliko se igra s detetom i stvara mu prilike da istraži svet.

Bebbo aplikacija je nepresušni digitalni izvor proverenih saveta i ideja koji pomaže roditeljima da uspešno plove kroz roditeljstvo.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351