Телефонско саветовалиште Хало беба прославило јубилеј

20 Godina HALOBEBE sajtУ свечаној сали Старог двора, 09.12.2021.године, обележено је 20 година постојања Телефонског саветовалишта Хало беба, Градског завода за јавно здравље Београд. Том приликом одржана је и свечана додела захвалница.
Саветовалиште је почело са радом у децембру 2001. године и од тада непрестано ради 24 часа дневно, 7 дана у недељи, викендима и свим празницима.


Halo beba 20 god 1

Значај Хало бебе за све родитеље како у Београду тако и у Србији истакли су градоначелник др Зоран Радојичић, директорка Градског завода за јавно здравље Београд, проф. др Душанка Матијевић, која је и један од идејних твораца саветовалишта, државни секретар у министарству здравља доц. др Александар Стефоски и Јоси Ечевери Буркхарт, заменица директорке УНИЦЕФа у Србији. Анђелка Котевић, такође један од оснивача телефонског саветовалишта и Инга Мијаиловић, шеф Хало бебе, представиле су рад саветовалишта у протеклом периоду, колико и на који начин саветовалиште пружа подршку родитељима са децом, али и значај сарадње са поливалентним патронажном службом домова здравља и породилиштима у Београду.

Halo beba 20 god 2

Захвалнице су додељење институцијама, здравственим установама и удружењима који су за ових 20 година допринели да Хало беба настане и опстане и који доприносе да се ово саветовалиште даље развија и напредује.
Поред представника града Београда, Министарства здравља и УНИЦЕФ-а присутни су били представници Секретаријата за здравство, домова здравља, породилишта, дечијих болница, невладиних организација као и заслужни поједници.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351