Друга година „Беббо“ апликације

bebboАпликација „Беббо“, настала на основу прототипа претходне апликације коју су развили Уницеф и Градски завод за јавно здравље Београд уз подршку компаније Нордеус је након две године постојања забележила више од 115000 преузимања у Србији уз далеко већи број преузимања када се посматра цео регион.

Канцеларија УНИЦЕФ-а за Европу и централну Азију је радила на унапређењу претходне апликације тако да је под именом “Беббо” од 2022. заживела у још 14 земаља и територија на 19 језичких варијанти, а од ове године биће доступна у још три земље.

Ове годне “Беббо” апликација је уврштена у регистар дигиталних добара од јавног значаја на глобалном нивоу. Ово признање је стигло од стране међународне алијансе за промоцију дигиталних ресурса од свеопштег значаја, која својим деловањем има за циљ смањење неједнакости у свету.

Искуство родитеља указује да је једна од најважнијих предности апликације то што се садржај може персонализовати, лако претраживати и што је омогућена интерактивност.

Апликација је бесплатна, а може се користити и у офлајн режиму, уколико је садржај претходно учитан. Доступна је на IOS и Play store.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351