Годину дана рада Беббо апликације

bebbo rodjendanТачно пре годину мобилна апликација „Хало беба - ваш сапутник у родитељству“ прерасла је оквире наше земље и постала Беббо апликација. Уз несебичну помоћ УНИЦЕФ-а, препознат је потенцијал, те је Беббо апликација пуштена у рад у 11 земаља на 19 језика.

Планови и циљеви у првој години, премашили су очекивања, 420 000 пута је апликација преузета у свету, док је у Србији тај број око 50 000, а сада је доступна у 14 земаља.

Апликација Беббо је продужена рука телефонског саветовалишта ХалоБеба на које су родитељи мале деце навикли, чијем савету верују. Овај ресурс је настао из сарадње УНИЦЕФ-а и Градског завода за јавно здравље Београд. Додатну вредност апликацији даје садржај који се континуирано обогаћује новим саветима и видео материјалима, базираним на најновијим научним сазнањима из области раног развоја.

Искуство родитеља показује, да је једна од најважнијих предности апликације то што се садржај може персонализовати. Циљ је био да се омогући што већи ниво интерактивности, узајамне повезаности садржаја како би се се омогућило лако сортирање садржаја према задатим критеријумима по категоријама: датум рођења или очекиваног рођења детета и пол.
 
bebbo baner

Специфичне функције апликације су подсетници о заказаним терминима лекарских прегледа, о термину вакцинације, обављеним и наступајућим вакцинама, кашњењима у вакцинацији, редовнијем уносу података о тежини и висини. Апликације је бесплатна, а може се користити и у офлајн режиму, уколико се садржај претходно учита.

Ово је свеобухватна апликација која свакодневно расте, не само захваљујући ИТ заједници, стручњацима у области раног развоја већ и повратним информацијама о корисничком искуству родитеља које се прикупљају кроз анкете на самој апликацији.

Родитељство се учи, квалитетна брига о детету је много више од бриге о његовом здрављу, исхрани и безбедности. Квалитетна брига пре свега зависи од тога како се родитељ осећа у својој улози, колико подршке има, колико се игра с дететом и ствара му прилике да истражи свет.

Беббо апликација је непресушни дигитални извор проверених савета и идеја који помаже родитељима да успешно плове кроз родитељство.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351