УСКОРО: „Беббо“ мобилна апликација на електронском формулару за пријаву новорођенчета

bebboУ оквиру информационог система „Бебо, добродошла на свет“, који је део портала еУправе Владе Републике Србије, свим родитељима новорођене деце у нашој земљи, ускоро ће бити омогућен директан приступ мобилној апликацији „Беббо“. Наиме, информација о „Беббо“ апликацији постаје саставни део електронског формулара за пријаву новорођенчета, који је на овом сервису доступан још од 2016. године. Поред тога, на формулару ће бити и линк ка детаљнијим информацијама на сајту телефонског саветовалишта „ХалоБеба“, али и QR код који омогућава једноставан и директан приступ апликацији и свим њеним садржајима, помоћу било ког андроид и apple мобилног уређаја.

ДЕТАЉНИЈЕ

„Беббо“ је јединствена апликација јер представља свеобухватни и поуздани водич кроз родитељство и одрастање малог детета, од рођења до 6. године живота. Садржаји апликације базирани су на најновијим сазнањима о здрављу, исхрани, развоју, игри и учењу деце најранијег узраста, која су прикупљана из релевантних међународних извора, обликована и прилагођена од стране многочланог тима најеминентнијих домаћих стручњака у области раног развоја.

„Беббо“ апликација део је телефонског саветовалишта „ХалоБеба“, креирана са идејом да изађе у сусрет потребама родитеља и да на савремен начин употпуни рад саветовалишта. Али, она је надрасла свој иницијални циљ и убрзо постала национални ресурс чији се развој и промоција подржава у оквиру програма „Подстицајно родитељство кроз игру“ који спроводе УНИЦЕФ и Влада Републике Србије, уз финансијску подршку ЛЕГО Фондације. Сама апликација развијена је кроз пројекат Градског завода за јавно здравље Београд и УНИЦЕФ-а, уз техничку подршку компаније „Нордеус“. Ова унапређена и ребрендирана верзија првобитне мобилне апликације „ХалоБеба – ваш сапутник у родитељству“, током 2021. године, поред Србије, постаје доступна у још 10 земаља на територији Европе и централне Азије, на чак 19 језичких варијанти.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351