Континуирана медицинска едукација у оквиру пројекта Палијативно збрињавање у Србији

PalijativaУ организацији Градског завода за јавно здравље, Београд у току октобра, новембра и децембра 2015. године биће одржан низ континуираних медицинских едукација на тему палијативног збрињавања. Едукације се спроводе у оквиру пројекта Министарства здравља Републике Србије „Палијативно збрињавање у Србији“, а један од учесника пројекта је и Градски завод за јавно здравље, Београд.

Програмом едукација је обухваћен сегмент палијативног збрињавања који се спроводи у оквиру примарне здравствене заштите. Биће спроведена три курса, са темама у вези са организацијом палијативног збрињавања, специфичностима комуникације,  терапијским приступима и нези пацијената.На територији града Београда, потребе за овим видом здравствене заштите се повећавају због демографског старења популације и пораста морбидитета од хроничних незаразних болести (малигна обољења, дијабетес, хронична обструктивна болест плућа, трауматизам...). Услуге палијативног збрињавања на примарном нивоу здравствене заштите пружају се кроз тимски рад лекара и медицинских сестра/техничара у оквиру служби кућног лечења које су на територији Београда организоване у 16 домова здравља, као и у Градском заводу за геронтологију и палијативно збрињавање, Београд и Градском заводу за плућне болети и антитуберкулозну заштиту.

Курсеви у оквиру овог пројекта намењени су лекарима, медицинским сестрама/техничарима и здравственим сарадницима. Више о терминима одржавања курсева, њиховом садржају и начину пријаве можете погледати овде.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351