„Дечији глас за безбедније путеве“ - обележена Петa глобалнa недељa Уједињених нација посвећена безбедности на путевима 2019.

УН Безбедносту саобраћају 2019Градски завод за јавно здравље Београд, у сарадњи са Националном канцеларијом Светске здравствене организације у Србији и Предшколском установом „Полетарац“ из Барајева, обележио је Пету глобалну недељу Уједињених нација посвећену безбедности на путевима пригодном манифестацијом у просторијама вртића „Слончићи“, у Барајеву, дана 09.05.2019. године.

Окупивши велики број деце различитог предшколског узраста, са заједничким циљем слања снажне поруке у јавност о важности безбедног учествовања у саобраћају, манифестација је постигла да уједини наше најмлађе учеснике у саобраћају, њихове васпитаче и представнике здравствене струке, са доносиоцима одлука у области безбедности саобраћаја.

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

Деца из ПУ „Полетарац“ извела су приредбу са читавим низом занимљивих рецитација, сценских и му ичких тачака на тему безбедног учествовања у саобраћају.

УН Безбедност у саобраћају 2019

Манифестација је завршена једногласним декламовањем „Сабраћајне заклетве“ од стране свих учесника догађаја.

УН Безбедност у саобраћају 2019

Такође, у холу вртића „Слончићи“, били су изложени ликовни радови деце на ову тему, што је резултирало још једним изузетно креативним учинком, који су најмлађи постигли у сарадњи са својим родитељима и васпитачима.

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

Догађају су присуствовали представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Секретаријата за саобраћај Града Београда, локалног огранка Црвеног крста Београд, као и Градског завода за јавно здравље Београд.

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

Тема и слоган Пете глобалне УН недеље безбедности на путевима - „СПАСИМО ЖИВОТЕ # ПРОГОВОРИМО“ ("SAVE LIVES # SPEAK UP"), „Лидерство за безбедност на путевима“ - у пуној мери су оправдани исходима описане манифестације. На једном месту су уједињени најрањивији учесници у саобраћају, они који се баве њиховим васпитањем и образовањем, они који се баве здравствено-промотивним радом у области безбедности на путевима, као и владина тела која делују као доносиоци одлука.

Приближавањем разнородних учесника у процесу креирања саобраћајно просвећене и одговорне популације Београда, оснажени су сви побројани актери да се активније укључе, свако у складу са својим могућностима и положајем, у стварање још сигурнијег саобраћаја у нашој средини, и то сигурнијег у свим аспектима: знањем и вештинама учесника, бољим обухватом здравствено-промотивних порука, као и бољом регулативом на овом пољу.

Деца су на тренутак, заиста „преузела вођство“, и својим гласом јасно ставила до знања да су безбеднији путеви потреба за сваког од нас.

УН Безбедност у саобраћају 2019

У циљу заокруживања читавог процеса подизања свести о безбедности у саобраћају, након приредбе, стручњаци Градског завода за јавно здравље, Београд, одржали су предавање за родитеље деце која похађају вртиће из ПУ „Полетарац“, Барајево, на тему „Безбедност деце у саобраћају“, којим је указано на основне постулате безбедности деце као пешака, бициклиста и путника у возилима, са посебним акцентом на неопходност адекватне употребе аутоседишта за децу.

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

Родитељи су показали изузетну мотивисаност за учешће, и жељу да више сазнају о изложеним темама.

Додатна едукација родитељима је омогућена поделом промотивних материјала Градског завода за јавно здравље, Београд, и Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, који су укључивали основне савете родитељима о томе шта дете треба научити о понашању у саобраћају пре поласка у школу, врсте и правилну употребу аутоседишта, али и материјале који се односе на друге аспекте безбедности у саобраћају – безбедну вожњу, употребу лекова у току вожње и сл., који су уједно битни и за безбедност њихове деце за коју су они, као родитељи, најодговорнији.

„СПАСИМО ЖИВОТЕ # ПРОГОВОРИМО“

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351