„Dečiji glas za bezbednije puteve“ - obeležena Peta globalna nedelja Ujedinjenih nacija posvećena bezbednosti na putevima 2019.

УН Безбедносту саобраћају 2019Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, u saradnji sa Nacionalnom kancelarijom Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji i Predškolskom ustanovom „Poletarac“ iz Barajeva, obeležio je Petu globalnu nedelju Ujedinjenih nacija posvećenu bezbednosti na putevima prigodnom manifestacijom u prostorijama vrtića „Slončići“, u Barajevu, dana 09.05.2019. godine.

Okupivši veliki broj dece različitog predškolskog uzrasta, sa zajedničkim ciljem slanja snažne poruke u javnost o važnosti bezbednog učestvovanja u saobraćaju, manifestacija je postigla da ujedini naše najmlađe učesnike u saobraćaju, njihove vaspitače i predstavnike zdravstvene struke, sa donosiocima odluka u oblasti bezbednosti saobraćaja.

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

Deca iz PU „Poletarac“ izvela su priredbu sa čitavim nizom zanimljivih recitacija, scenskih i mu ičkih tačaka na temu bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

УН Безбедност у саобраћају 2019

Manifestacija je završena jednoglasnim deklamovanjem „Sabraćajne zakletve“ od strane svih učesnika događaja.

УН Безбедност у саобраћају 2019

Takođe, u holu vrtića „Slončići“, bili su izloženi likovni radovi dece na ovu temu, što je rezultiralo još jednim izuzetno kreativnim učinkom, koji su najmlađi postigli u saradnji sa svojim roditeljima i vaspitačima.

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

Događaju su prisustvovali predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda, lokalnog ogranka Crvenog krsta Beograd, kao i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

Tema i slogan Pete globalne UN nedelje bezbednosti na putevima - „SPASIMO ŽIVOTE # PROGOVORIMO“ ("SAVE LIVES # SPEAK UP"), „Liderstvo za bezbednost na putevima“ - u punoj meri su opravdani ishodima opisane manifestacije. Na jednom mestu su ujedinjeni najranjiviji učesnici u saobraćaju, oni koji se bave njihovim vaspitanjem i obrazovanjem, oni koji se bave zdravstveno-promotivnim radom u oblasti bezbednosti na putevima, kao i vladina tela koja deluju kao donosioci odluka.

Približavanjem raznorodnih učesnika u procesu kreiranja saobraćajno prosvećene i odgovorne populacije Beograda, osnaženi su svi pobrojani akteri da se aktivnije uključe, svako u skladu sa svojim mogućnostima i položajem, u stvaranje još sigurnijeg saobraćaja u našoj sredini, i to sigurnijeg u svim aspektima: znanjem i veštinama učesnika, boljim obuhvatom zdravstveno-promotivnih poruka, kao i boljom regulativom na ovom polju.

Deca su na trenutak, zaista „preuzela vođstvo“, i svojim glasom jasno stavila do znanja da su bezbedniji putevi potreba za svakog od nas.

УН Безбедност у саобраћају 2019

U cilju zaokruživanja čitavog procesa podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju, nakon priredbe, stručnjaci Gradskog zavoda za javno zdravlje, Beograd, održali su predavanje za roditelje dece koja pohađaju vrtiće iz PU „Poletarac“, Barajevo, na temu „Bezbednost dece u saobraćaju“, kojim je ukazano na osnovne postulate bezbednosti dece kao pešaka, biciklista i putnika u vozilima, sa posebnim akcentom na neophodnost adekvatne upotrebe autosedišta za decu .

УН Безбедност у саобраћају 2019

УН Безбедност у саобраћају 2019

Roditelji su pokazali izuzetnu motivisanost za učešće, i želju da više saznaju o izloženim temama.

Dodatna edukacija roditeljima je omogućena podelom promotivnih materijala Gradskog zavoda za javno zdravlje, Beograd, i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, koji su uključivali osnovne savete roditeljima o tome šta dete treba naučiti o ponašanju u saobraćaju pre polaska u školu, vrste i pravilnu upotrebu autosedišta, ali i materijale koji se odnose na druge aspekte bezbednosti u saobraćaju – bezbednu vožnju, upotrebu lekova u toku vožnje i sl., koji su ujedno bitni i za bezbednost njihove dece za koju su oni, kao roditelji, najodgovorniji.

„SPASIMO ŽIVOTE # PROGOVORIMO“

 

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351