Нова мобилна апликација “Хало беба” и онлајн водичи за обуку патронажних сестара

хало беба нордеус уницефУНИЦЕФ и компанија Нордеус најавили су наставак партнерства са циљем да помогну оснаживање здравственог система за подршку развоју детета у раном детињству у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље Београд.

Тим поводом, 7.8.2018. године је у Градском заводу за јавно здравље одржана конференција за представнике мас медија.

У оквиру ове иницијативе, најсавременије информације и корисни савети важни за развој, исхрану и негу деце постаће доступни преко унапређеног телефонског саветовалишта и нове мобилне апликације Хало беба. Биће успостављена и електронска платформа за континуирану едукацију патронажних сестара и радиће се на подизању свести о значају развоја у раном детињству кроз медијску кампању.

Хало беба нордеус уницеф

Мобилна апликација телефонског саветовалишта Хало беба биће обогаћена додатним информацијама које су важне за развој, исхрану и негу деце, здравстене и друге најчешће проблеме, као и саветима за родитеље о томе како да кроз свакодневне активности стимулишу развој свог детета и како да препознају ако постоји кашњење у развоју.

Хало беба нордеус уницеф

Да би информације засноване на најновијим светским сазнањима о раном развоју детета биле што доступније свим родитељима и старатељима, Нордеус ће као позната компанија за развој мобилних игара подржати дигитализацију телефонског саветовалишта Хало беба.

Телефонско саветовалиште Хало беба и развој патронажне службе део су стратешких опредељења и Националних програма Министарства здравља које је усвојила Влада Републике Србије. 

Хало беба нордеус уницеф

Хало беба је основана 2001. године уз стручну помоћ и финансијску подршку УНИЦЕФ-а. Број телефонских позива се од тада до данас повећао са 60 на до 450 дневно, а услуге је добило више од 1.5 милиона родитеља. Телефонске линије су отворене 24 сата 365 дана у години.

Град Београд од самог почетка подржава рад Хало бебе, а његов значај за грађане Београда посебно је истакао проф. Др Зоран Радојичић, градоначелник Београда, који је пружио подршку најављеној модернизацији Хало бебе.

Хало беба нордеус уницеф

Поред унапређења рада Хало бебе, у оквиру пројекта, 60 патронажних сестара из 15 домова здравља у Београду које годишње брину о 111.000 деце узраста од 0 до 6 година, добиће обуку о најновијим знањима у области раног развоја која ће им бити још доступнија коришћењем онлајн водича  који ће бити акредитовани од стране Здравственог савета Србије. Овако иновирана електронска платформа доступна свим заинтересованим здравственим радницима постаће део континуираног професионалног усавршавања.

Хало беба нордеус уницеф

Онлајн водичи за обуку патронажних сестара, биће обогаћени новим темама из области раног развоја и допринеће повећању квалитета услуга патронажне службе која представља непосредну везу становништва са системом здравствене заштите и са другим институцијама у локалној заједници (центри за социјални рад, вртићи, школе).

Хало беба нордеус уницеф

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351