Kancelarija za zdravlje starih na Olimpijadi trećeg doba 2015.

Olimpijada treceg doba 2015

Kancelarija za zdravlje starih Gradskog zavoda za javno zdravlje je učestovala i na ovogodišnjoj „Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba“ koja se i ove godine održavala u Vrnjačkoj Banji, kraljici srpskog turizma.

Pod sloganom „Važno je učestvovati“, aktivni učesnici trećeg doba, kojih je bilo preko 700, osvajali su medalje, stizali na ciljeve prvi ili poslednji, recitovali, slikali, družili se, ali su i proveravali svoje zdravlje i bili u prilici da dobiju pravi zdravstveni savet.

Na dvodnevnim Bazarima zdravlja, koje je Kancelarija za zdravlje starih organizovala, preko 400 učesnika „Olimpijade“ je proverilo svoj krvni pritisak, nivo šećera u krvi, kao i očni pritisak. Sve to obavljeno je uz svesrdnu pomoć prijatelja i kolega iz Specijalne bolnice „Merkur“ i „Optike Savić“. Naši stariji su bili vrlo zainteresovani i za individualne zdravstveno-vaspitne razgovore o zdravim stilovima života, kao i o higijensko- dijetetskom režimu u trećem dobu. Svaki učesnik je dobio i praktični liflet „Sprečite jesenje bolesti“ koji je kreirala i štampala Kancelarija za zdravlje starih Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo i na ovom važnom događaju prepoznati kao jedinstveni javnozdravstveni entitet namenjen očuvanju i unapređenju zdravlja starih.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351