Četvrti Sajam za treće doba (55+)

сајам трећег доба 2017

Već treću godinu u Beogradu, održan je četvrti put “Sajam za treće doba“ (Hala 3 Beogradskog sajma, 24. - 25.05. 2017. godine, od 10 do 18 časova). Pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Republike Srbije, magazin „Penzija“, RJ „Dnevni centri i klubovi za starije Beograd“ i Beogradski sajam organizuju atraktivan i edukativan sajam za penzionere.

Za sve posetioce organizovani su brojni kulturno-zabavni programi, besplatni zdravstveni pregledi i kreativne radionice, predavanja o kvalitetu života u trećem dobu.

Ovo je Sajam koji doprinosi kvalitetnijem životu u trećem dobu. Na jednom mestu svim posetiocima dostupne su raznovrsne usluge, popusti, pokloni, programi i proizvodi koji za cilj imaju podsticanje aktivnog života populacije 55+. Posetioci su na Sajmu proverili svoje zdravstveno stanje, prisustvovali edukativnim programima i tribinama o zdravlju, učestvovali u zabavnim radionicama i nagradnim igrama.

Na štandu Kancelarije za zdravlje starih, Gradskog zavoda za javno zdravlje, Beograd - pouzdanog partnera u zdravlju starijih i ove godine kao i svih prethodnih, bile su dostupne najaktuelnije brošure i lifleti sa zdravstveno vaspitnim sadržajima i korisnim informacijama iz oblasti kojima se bavi Kancelarija za zdravlje starih i svih delatnosti Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, a u vezi zdravlja starijih.

Na našem štandu na osnovu antropometrijskih merenja, izračunavanja indeksa telesne mase, merenja krvnog pritiska, analize popunjenih upitnika o životnim navikama iz svih oblasti života, između 150 prijavljenih posetilaca oba pola proglašen je „najfit“ penzioner ovogodišnjeg Sajma za treće doba.

„Najfit“ penzioner g-din Petar Stakić iz Beograda, pored povelje za svoj najfit status dobio je izuzetno vrednu nagradu - poklon vaučer, vikend za dve osobe u Specijalnoj bolnici „Banja Kanjiža“. Dobitnik je višedecenijski aktivni sportista koji vodi zdrav stil života i zrači optimizmom.

Na štandu Kancelarije za zdravlje starih pregledano je  preko 400 posetilaca starije životne dobi kojima su dati saveti za zdrav i aktivan život i u trećem dobu.

Naši dugogodišnji partneri u zdravlju, učenici i profesori Osme beogradske gimnazije, aktivno su učestvovali  na našem štandu i dali svoj doprinos u afirmaciji proaktivne međugeneracijske saradnje.

Prestižnu povelju „Prijatelj zdravlja starih“ koju Kancelarija za zdravlje starih u saradnji sa organizatorom Sajma za treće doba, mesečnim magazinom „Penzija“ dodeljuje  kompanijama, ustanovama i pojedincima koji su u svom radu orijentisani ka starijima, dobili su: „Banka -Poštanska štedionica“, Atlantik grupacija, Voda „Donat –Mg“, Specijalna očna bolnica „Eliksir“ iz Novog Sada, Institucija Poverenik za ravnopravnost.

Vatromet mudrosti, zrele lepote, druženja, igre i zdravlja bili su obeležja ovogodišnjeg Sajma za treće doba.

Vidimo se u zdravlju dogodine u isto vreme...

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351