Održana 7. Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

VII Olimpijada sporta zdravlja i kulture trećeg doba je održana 29.09. – 03.10. 2014. godine u Vrnjačkoj banji, sa više od 650 učesnika. Pripadnici trećeg doba su se ogledali u sedam sportskih disciplina (štafeta, šah, streljaštvo, pikado, fudbal, košarka i ribolov).

Svoje umetničke sposobnosti su prikazali u okviru slikarske kolonije Olimpijade i raznovrsnom umetničko-dramskom programu.

 

U okviru sektora zdravlja za koji je bila zadužena dr Irena Dželetović Milošević, rukovodilac Kancelarija za zdravlje starih GZZJZ, održan je trodnevni jutarnji bazar zdravlja (merenje očnog pritiska, merenje krvnog pritiska i koncentracije šećera i holesterola u krvi.) Zdravstveno-edukativna predavanja iz različitih oblasti (kardiologija, psihijatrija, oftalmologija) izazvala su veliku pažnju i posećenost prisutnih učesnika, kako zbog interesantnih tama tako i zbog interesantnih predavača (akademik prof. dr Vladeta Jerotić, Prim. dr Anamarija Simić-Milovanović i Prim dr Lidija Magarašević.)

Pozitivna energija među učesnicima i organizatorima doprinela je da se i ova VII Olimpijada uspešno organizuje. Pokrovitelj i promoter VII Olimpijade sporta zdravlja i kulture trećeg doba, je bio ministar sporta i kulture gosspodin Vanja Udovičić, koji je Olšimpijadu i proglasio otvorenom.
Vetar u leđa održavanju Olimpijade su dali Međunarodna konferencija Evropske unije i Komisija za ekonomska i socijalna pitanja Ujedinjenih nacija, svojom ocenom da je ovo primer dobre prakse kojoj daju podršku.


Olimpijada treceg doba 2014


Olimpijada treceg doba 2014

Olimpijada treceg doba 2014

Olimpijada treceg doba 2014

Olimpijada treceg doba 2014

Olimpijada treceg doba 2014

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351