Ovako može svako - aktivnosti povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Kancelarija za zdravlje starih Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd u saradnji sa Gradskom organizacijom penzionera Beograda, 8.10.2014. godine je u prostorijama Kluba penzionera Vračar organizovala manifestaciju „Ovako može svako”, kao nastavak daljih aktivnosti povodom obeležavanja 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba.

Cilj okupljanja bio je unapređenje kvaliteta života i podrške zdravom starenju starijih osoba. Uz okupljanje starijih sugrađana održana je i radionica „Zdravi stilovi života“ i ples sa instruktorima iz beneficiranog programa „Gradskog centra za fizičku kulturu - Stari DIF“ (argentinski tango, engleski valcer).


Preko 50 penzionera je proverilo svoje zdravlje merenjem krvnog pritiska i čulo zdravstveno edukativna  predavanja  („Plesom do zdravog srca“, „Higijena usta i zuba u trećem dobu“  i „Značaj igre i pokreta za zdravlje“). Uz jutarnji čaj naši stariji sugrađani su dobili i štampani materijal „.Vodič za koordinaciju usluga zaštite starijih osoba u Beogradu“, praktični informator sa kontaktima svih zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda, kao i savetima za aktivno i zdravo starenje.

Ovako moze svako

Skup su otvorili: ispred domaćina - potpredsednik „Gradske organizacije penzionera Beograd“, g-din Slobodan Rebić, a ispred organizatora manifestacije - rukovodilac Kancelarije za zdravlje starih Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, dr Irena Dželetović Milošević.

Skup je pozdravila i podržala aktivnosti direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, prof dr Dušanka Matijević, specijalista socijalne medicine. Predavači su bili: prim. dr Anamarija Simić Milovanović, spec. interne medicine subspecijalista kardiologije, Dom zdravlja „Zemun“; dr Milorad Pantović, specijalista oralne hirurgije „Galenika“ A.D. Beograd i prim. dr Predrag Delibašić, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.
A.D „Galenika - Dental“ je za sve učesnike manifestacije obezbedila  brošure i  preparate za održavanje zdravlja usta i zuba.


Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351