Kancelarija za zdravlje starih na Drugom sajmu za treće doba

sajam treceg doba

Kancelarija za zdravlje starih Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd je učestvovala na Drugom sajmu za treće doba 25. i 26. maja 2015. godine u Hali 3 Beogradskog sajma.

Na štandu Kancelarije za zdravlje starih bile su dostupne brošure i lifleti sa zdravstveno vaspitnim sadržajima i korisnim informacijama iz delatnosti kojima se bavi Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

Na našem štandu na osnovu antropometrijskih merenja, izračunavanja indeksa telesne mase, merenja krvnog pritiska, analize popunjenih upitnika o životnim navikama i informacija o unosu tečnosti, proglašen je „najfit“ senior i seniorka: bračni par Nemanjić, g-din 83 godine i njegova supruga 72 godine. Pobednicima su uručene prigodne nagrade od sponzora.

Specijalnu nagradu za vitalnost i duh dobila je naša sugrađanka g-đa Petrović Šošić koja i u 90-toj godini aktivno učestvuje u svim životnim aktivnostima i aktivno se bavi sportom, trči, vežba i uz sve to širi duh optimizma.

Kancelarija za zdravlje starih u saradnji sa mesečnikom „Penzija“ započela je akciju dodele povelje statusa „Prijatelja zdravlja starih“ ustanovama, kompanijama, udruženjima koji su svojim radom, aktivnostima i uslugama okrenuti starijima. Posebno mesto zauzimaju učenici Osme beogradske gimnazije koji su na štandu Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd aktivno učestvovali i dali svoj doprinos u afirmaciji međugeneracijske saradnje, sa kojima kroz partnerske aktivnosti kontinuirano delujemo.

 

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351