„Подржи дојење - оснажи родитеље. Сада и убудуће” - Национална недеља промоције дојења 2019.

dojenjeУ складу са „КАЛЕНДАРОМ ЗДРАВЉА“ 40. недеља у години је „НАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА ПРОМОЦИЈЕ ДОЈЕЊА“ у Републици Србији. Национална недеља дојења 2019. обележава  се oд 30.09. до 07.10. под слоганом "Оснажимо родитеље, омогућимо дојење".

Подршку мајкама које доје могуће је обезбедити на различите начине. Традиционално, подршку пружа ужа, али и шира породица. Потребна је подршка шире околине, здравствених радника, пријатеља, као и заједнице у целини. Лако доступна, најновија научна достигнућа и информације засноване на доказима мајкама и породицама омогућиће лакше одлуке и превазилажење потешкоћа које могу утицати на дојење и ток дојења.

Телефонско саветовалиште „Хало Беба“ у Градском заводу за јавно здравље Београд континуирано ради на промоцији дојења, подршци мајкама да доје своју децу и подстицају осталих чланова породице да подрже мајке у овим напорима. Као и претходних година, обележићемо Националну недељу промоције дојења бројним активностима а у складу са слоганом и темом.

Увек можете бесплатно преузети мобилну апликацију “Хало беба о дојењу”. Исто тако на сајту www.halobeba.rs ширимо знање о дојењу.

Да бисмо омогућили дојење, сви га морамо заштитити, промовисати и подржавати.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351