Обележена Светска недеља дојења 2019.

svetska nedelja dojenja 2019Светска недеља дојења 2019. године обележава се под слоганом "Оснажимо родитеље, омогућимо дојење". У складу са Календаром јавног здравља, а у организацији Дечјег сајта уз подршку „Роса“ воде у четвртак, 1. августа 2019. године на Ади Циганлији, обележена је Светска недеља дојења.

Подршку мајкама које доје могуће је обезбедити на различите начине. Традиционално подршку пружа ужа, али и шира породица. Потребна је међутим и подршка шире околине. Дојење је витални део одрживог развоја и значајна компонента глобалне акције окончања потхрањености.

svetska nedelja dojenja 2019

Дружили смо се са 45 трудница, неколико младих мајки и беба. Дошле су нам са бројним недоумицама и питањима. Сестре саветнице Милица Бабовић и Данијела Куљанин одговарале су на питања, давале савете и препоруке у вези дојења. Будућим и садашњим мајкама на располагању су били здравствено промотивни материјал и писана упутства на исту тему.

svetska nedelja dojenja 2019

Сестра саветница из Хало бебе Данијела Куљанин упознала је родитеље са радом телефонског саветовалишта „Хало беба“, представила нови сајт и мобилну апликацијом „Хало беба о дојењу“ која се бави различитим аспектима дојења.

svetska nedelja dojenja 2019

Да бисмо омогућили дојење, сви морамо да га штитимо, промовишемо и подржавамо.

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО МНОГО ВИШЕ!

svetska nedelja dojenja 2019

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351