Obeležena Svetska nedelja dojenja 2019.

svetska nedelja dojenja 2019Svetska nedelja dojenja 2019. godine obeležava se pod sloganom "Osnažimo roditelje, omogućimo dojenje". U skladu sa Kalendarom javnog zdravlja, a u organizaciji Dečjeg sajta uz podršku „Rosa“ vode u četvrtak, 1. avgusta 2019. godine na Adi Ciganliji, obeležena je Svetska nedelja dojenja.

Podršku majkama koje doje moguće je obezbediti na različite načine. Tradicionalno podršku pruža uža, ali i šira porodica. Potrebna je međutim i podrška šire okoline. Dojenje je vitalni deo održivog razvoja i značajna komponenta globalne akcije okončanja pothranjenosti.

svetska nedelja dojenja 2019

Družili smo se sa 45 trudnica, nekoliko mladih majki i beba. Došle su nam sa brojnim nedoumicama i pitanjima. Sestre savetnice Milica Babović i Danijela Kuljanin odgovarale su na pitanja, davale savete i preporuke u vezi dojenja. Budućim i sadašnjim majkama na raspolaganju su bili zdravstveno promotivni materijal i pisana uputstva na istu temu.

svetska nedelja dojenja 2019

Sestra savetnica iz Halo bebe Danijela Kuljanin upoznala je roditelje sa radom telefonskog savetovališta „Halo beba“, predstavila novi sajt i mobilnu aplikacijom „Halo beba o dojenju“ koja se bavi različitim aspektima dojenja.

svetska nedelja dojenja 2019

Da bismo omogućili dojenje, svi moramo da ga štitimo, promovišemo i podržavamo.

ZAJEDNO MOŽEMO MNOGO VIŠE!

svetska nedelja dojenja 2019

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351