Градски завод за јавно здравље на Јесењем фестивалу здравља 2018.

јесењи фестивал здравља 2018У Београду је 4. и 5. октобра 2018. године у Дому Војске Србије одржан 18. Јесењи Роса фестивал здравља под слоганом „Мисли раније, бирај здравије”.

Фестивал је реализован под покровитељством „Росе“ као генералног спонзора и „Макси“ и „Санофија“ као специјалних спонзора, уз подршку републичких и градских институција и бројних организација из области медицине и спорта, међу којима су: Министарство здравља Републике Србије, Републички фонд за здравствено осигурање, Лекарска и Фармацеутска комора Србије, Град Београд, Агенција за лекове и медицинска средства, Црвени крст Србије, Олимпијски комитет и Спортски савез Србије, Војномедицинска академија Београд, Градска општина „Стари град“, на чијој се територији и одржавао Фестивал.

Здравствени професионалци Градског завода за јавно здравље Београд су овом приликом приближили грађанима бројне теме од јавноздравственог значаја.

Јесењи фестивал здравља 2018

Заинтересовани су имали прилике да добију мноштво корисних информација и смерница за унапређење сопственог здравља и здравља најближих путем развијања здравих животних навика.

Поред разговора са припадницима свих популација, а посебно са младима, подељен је здравствено промотивни материјал Завода са разноврсним садржајем из области промоције здравља и превенције болести. Истакнуто је да промена веровања, знања и ставова води промени понашања, посебно ризичног понашања код младих.

Основ за промену понашања у смислу избегавања пушења и дуванског дима у окружењу, неправилне исхране, претераног конзумирања алкохола, седентарног начина живота, је уверење да је могуће лоше животне навике заменити добрим и то постепено, стрпљиво, уз подршку најближих- породице и пријатеља, и здравствених стручњака.

Јесењи фестивал здравља 2018

Најчешћа постављена питања су била из области правилне исхране, припремања хране и избора намирница. 

Превенција повреда у саобраћају, превенција заразних болести и хроничних незаразних болести су такође биле теме за заинтересоване грађане који су посетили штанд Градског завода.

Јесењи фестивал здравља је и овога пута био подржан од стране водећих националних и локалних медијских кућа.

Јесењи фестивал здравља 2018

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351