Европска недеља тестирања на ХИВ 2014.

Европска недеља тестирања на ХИВ ове године је посвећена студентима, јер већи део млађе популације која живи са ХИВ-ом чине студенти.

Градски завод за јавно здравље Београд је у сарадњи са  Заводом за здравствену заштиту студената И удружењем грађана Q клуб, а у организацији Института за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут", учествовао у  саветовању И тестирању на ХИВ, које је у  у вечерњим сатима рађено у студентским домовима.Акцијом је обухваћено 195 студената.

У оквиру 1. децембарске кампање у Саветовалишту за ХИВ/АИДС и ППИ Градског завода за јавно здравље Београд саветоване  су и тестиране на ХИВ 203 особе. Највише саветованих И тестираних особа је било  узраста 20-49 година (72%), оба пола су била подједнако заступљена, а најчешћи разлог доласка на тестирање  је био ризичан хетеросексуални однос (75%).
Иако је прводецембарско саветовање и тестирање на ХИВ традиција која траје годинама, сви заинтересовани грађани могу да се саветују И тестирају на ХИВ током целе године под истим условима-бесплатно и анонимно.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351