„Tvoje znanje menja sve“ u Dečjem kulturnom centru Beograda

твоје знање мења свеKako se i školskoj godini nazire kraj, bliži se i finale ovogodišnjeg ciklusa edukativnog programa „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“.

Tim povodom, u ponedeljak, 10. juna 2019. godine, u Dečjem kulturnom centru Beograda, sa početkom u 11 časova, biće održan kolektivni performans „Tvoje znanje menja sve“, u izvođenju osnovaca koji su tokom školske 2018/2019. godine bili deo edukativnog procesa o prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

Učenici uzrasta od trećeg do sedmog razreda osnovnih škola, predstaviće ovom prilikom, kroz literarni, likovni, muzičko-scenski i dramski izraz, kao i kroz originalne video materijale, rezultate svog višemesečnog timskog rada posvećenog proučavanju problema zavisnosti, i to iz više različitih uglova. U programu manifestacije će učestvovati učenici iz osam osnovnih škola sa teritorije Grada Beograda: „Momčilo Živojinović“, „Đura Daničić“, „Sonja Marinković“, „Aleksa Šantić“, „Miloje Vasić“, „Filip Filipović“, „Olga Petrov“ i „Branko Ćopić“, a kao specijalni gosti svoj rad prikazaće učenici osnovne škole „Đorđe Simeonović“ iz Podgorca, opština Boljevac.

твоје знање мења све

Program „Kreativan rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci" nastao je 2009. godine kao deo preventivnih aktivnosti u okviru implementacije Strategije za borbu protiv droga. Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, od 2010. godine, obavlja koordinaciju sprovođenja ovog edukativnog programa. Tokom prethodne decenije uspešnog rada, za realizaciju programa edukovano je oko 450 prosvetnih radnika i saradnika iz više od 110 beogradskih osnovnih škola. Programom je do sada obuhvaćeno oko 7000 učenika, čije je znanje o psihoaktivnim supstancama nakon aktivnog učenja na ovu temu, unapređeno za preko 50%.

Na predlog Sekretarijata za zdravstvo i Kancelarije za mlade Grada Beograda, Gradski zavod za javno zdravlje je, za realizaciju edukativnog programa „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“, nedavno nagrađen priznanjem „Zvezda Beograda“ za 2018. godinu.

 

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351