Obeležen Svetski dan kontracepcije

kontracepcijaGradski zavod za javno zdravlje Beograd, u saradnji sa Srednjom zanatskom školom, obeležio je Svetski dan kontracepcije prigodnom zdravstveno-vaspitnom manifestacijom. U prostorijama škole, sprovedena je radionica na temu „Značaj kontracepcije kod mladih“ sa učenicima nekoliko razreda. Cilj radionice je bio upoznavanje učenika sa osnovnim i najčešće korišćenim kontraceptivnim metodama kao i sagledavanje njihovih stavova na ovu temu.


škola kontracepcija
Učenici su kroz kratku prezentaciju, utvrdili znanja o kontracepciji i njenoj važnosti kao i o vrstama kontraceptivnih metoda i njihovoj efikasnosti. Nakon toga je usledila kreativna radionica gde su polaznici imali zadatak da osmisle odgovarajuće promotivne poruke za različite kontraceptivne metode. Takođe, dobili su i priliku da anonimno postave pitanja na koje su predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje dali adekvatne odgovore.

kontracepcija 1

kontracepcija 2

Pored ove zdravstveno-vaspitne manifestacije, održana je i kontinuirana edukacija namenjena zdravstvenim radnicima na temu „Značaj reproduktivnog zdravlja“. Učesnici su bili iz različitih ustanova primarne zdravstvene zaštite.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351