Nova školska godina - novi ciklus seminara za prosvetne radnike

seminarPočetak svake školske godine je novi početak za đake, nastavnike i roditelje, ali i za Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, koji kroz edukativne programe iz oblasti zdravstvenog vaspitanja svake godine održava i učvršćuje dugogodišnji kontinuitet uspešne saradnje sa sektorom obrazovanja.





I ove godine, edukativna sezona u Gradskom zavodu počinje 13. i 14. oktobra (petak i subota), a otvara je dvodnevni seminar za prosvetne radnike i saradnike „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“ Ovo je program koji se može pohvaliti tradicijom postojanja i uspešne realizacije dužom od jedne decenije, namenjen je učiteljima, nastavnicima i saradnicima iz osnovnih škola, koji ga nakon obuke sprovode sa svojim učenicima u cilju njihovih osnaživanja za odupiranje brojnim izazovima, uključujući zloupotrebu droga, ali i širokom spektru drugih rizičnih ponašanja.

seminar-1

Pored ovog prepoznatljivog programa duge tradicije, u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd, drugu godinu zaredom biće realizovana i obuka za program „Škola zdravih navika“, koja je namenjena učiteljima iz beogradskih osnovnih škola, a biće održana u subotu, 21. oktobra 2023. godine.

Treći program pod nazivom „Psihoaktivne supstance i mladi – borba emocija i znanja“ kao krajnju ciljnu populaciju ima učenike srednjih škola. Sama obuka je namenjena njihovim profesorima - razrednim starešinama, nastavnicima obaveznih i izbornih predmeta gimnazija i srednjih stručnih škola, kao i stručnim saradnicima u školama i domovima učenika. Edukacija za sprovođenje ovog programa sa učenicima, realizuje se u vidu jednodnevnog seminara i biće održana u subotu 4. novembra 2023. godine.

seminar-2

Svi navedeni programi biće realizovani u prostorijama Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, a celokupna organizacija obuka i praćenje predstojećeg sprovođenja programa u školama se odvija uz finansijsku podršku Gradske uprave grada Beograda - Sekretarijata za zdravstvo.

Sva tri navedena programa najavljuju se zvanično i u Katalogu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, gde su dostupne i detaljnije informacije u vezi sa njima:

https://zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=364
https://zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=340
https://zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=342


Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351