Активности ГЗЗЈЗ на Међународном сајму ECOFAIR 2018.

Ecofair beograd 2018

Градски завод за јавно здравље Београд се током претходне недеље представио као излагач на 15-ом по реду Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса – EcoFair 2018. Популарни Сајам екологије је одржан на Београдском сајму, од 3.-5. октобра са радним називом СНАГА ПРИРОДЕ, и био је посвећен системима и механизмима заштите животне средине.

Посебан акценат је стављен на значај екологије у заштити здравља становништва, као и индустрију рециклаже, управљање отпадом, комуналне технологије, заштиту природе и  природних ресурса од загађења. Ecofair је привредно-едукативна манифестација и најрепрезентативнији скуп те врсте у овом делу Европе.

На штанду који се традиционално организује заједно са  Секретаријатом за заштиту животне средине града Београда, присустни стручни тим Градског завода за јавно здравље, Београд, сачињен од лекара специјалиста хигијене,  виших санитарних техничара и стручних сарадника других специјалности, својим искуством и знањем одговарао је на упите значајног броја посетилаца. У разговору са стручним лицима заинтересовани су могли да се упознају са активностима Градског завода, пре свега у области мониторинга стања животне средине, кроз анализе показатеља квалитета најважнијих сегмената: земљишта, ваздуха, воде, као и отпада и отпадних вода.

У оквиру конференцијског програма ECOFAIR 2018 у Зеленој сали у Хали 1, другог дана сајма уврштено је и усмено излагање дипломираног хемичара Бранимира Костића, чија тема “Параметари квалитета отпадних вода”, представља једну од делатности Градског завода за јавно здравље Београд.

Стручној јавности представило се 173 домаћа и страна, директна и представљена излагача, компанија и других учесника из 27 земаља, као и више око 6.000 пословних посетилаца, уз пратећи конференцијски програм са укупно око 60 сати излагања, у чијем раду је било активно око 1500 учесника.

Стручна и организациона подршка ове манифестације је стигла од ресорних министарстава и других високих институција Републике Србије.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351