Градски завод за јавно здравље на сајму екологије ECOFAIR 2017

ecofair beograd 2017Представљање активности Градског завода за јавно здравље на Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса ECOFAIR 2017.

Градски завод за јавно здравље Београд се као и предходних година представио као излагач на 14. по реду Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса – ECOFAIR. Популарни Сајам екологије је одржан на Београдском сајму, од 4.-6. октобра, и био је посвећен системима и механизмима заштите животне средине.

 

Посебан акценат је стављен на “циркуларну економију”, индустрију рециклаже, управљање отпадом, комуналне технологије, заштиту природе и  природних ресурса од загађења. EcoFair је привредно-едукативна манифестација и најрепрезентативнији скуп те врсте у овом делу Европе.

ecofair beograd 2017 1На штанду који се традиционално организује заједно са  Секретраијатом за заштиту животне средине града Београда присустни стручни тим Градског завода за јавно здравље, Београд, сачињен од лекара специјалиста хигијене, виших санитарних техничара и стручних сарадника других специјалности је својим искуством и знањем одговарао је на упите значајног броја посетилаца. У разговору са стручним лицима заинтересовани су могли да се упознају са активностима Градског завода, пре свега у области мониторинга стања животне средине, кроз анализе показатеља квалитета најважнијих сегмената: земљишта, ваздуха, воде, као и отпада и отпадних вода.

Другог дана сајма у оквиру конференцијског програма ECOFAIR 2017 у Зеленој сали у Хали 1, једну од делатности Градског завода за јавно здравље Београд представио је дипломирани физико-хемичар мастер Андреј Шоштарић, усменим излагањем чија је тема била “Квалитет ваздуха - мониторинг и његов значај”.

Стручној јавности представило се око 172 домаћа и страна, директна и представљена излагача, компанија и других учесника из 24 земље, као и више од 8.000 пословних посетилаца.

Стручна и организациона подршка ове манифестације је стигла од свих ресорних министарстава и других високих институција Републике Србије.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351