Gradski zavod za javno zdravlje na sajmu ekologije ECOFAIR 2017

ecofair beograd 2017

Predstavljanje aktivnosti Gradskog zavoda za javno zdravlje na Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa ECOFAIR 2017.

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd se kao i predhodnih godina predstavio kao izlagač na 14. po redu Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa – ECOFAIR. Popularni Sajam ekologije je održan na Beogradskom sajmu, od 4.-6. oktobra, i bio je posvećen sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.

Poseban akcenat je stavljen na “cirkularnu ekonomiju”, industriju reciklaže, upravljanje otpadom, komunalne tehnologije, zaštitu prirode i  prirodnih resursa od zagađenja. EcoFair je privredno-edukativna manifestacija i najreprezentativniji skup te vrste u ovom delu Evrope.

ecofair beograd 2017 1

Na štandu koji se tradicionalno organizuje zajedno sa  Sekretraijatom za zaštitu životne sredine grada Beograda prisustni stručni tim Gradskog zavoda za javno zdravlje, Beograd, sačinjen od lekara specijalista higijene, viših sanitarnih tehničara i stručnih saradnika drugih specijalnosti je svojim iskustvom i znanjem odgovarao je na upite značajnog broja posetilaca. U razgovoru sa stručnim licima zainteresovani su mogli da se upoznaju sa aktivnostima Gradskog zavoda, pre svega u oblasti monitoringa stanja životne sredine, kroz analize pokazatelja kvaliteta najvažnijih segmenata: zemljišta, vazduha, vode, kao i otpada i otpadnih voda.

Drugog dana sajma u okviru konferencijskog programa ECOFAIR 2017 u Zelenoj sali u Hali 1, jednu od delatnosti Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd predstavio je diplomirani fiziko-hemičar master Andrej Šoštarić, usmenim izlaganjem čija je tema bila “Kvalitet vazduha - monitoring i njegov značaj”.

Stručnoj javnosti predstavilo se oko 172 domaća i strana, direktna i predstavljena izlagača, kompanija i drugih učesnika iz 24 zemlje, kao i više od 8.000 poslovnih posetilaca.

Stručna i organizaciona podrška ove manifestacije je stigla od svih resornih ministarstava i drugih visokih institucija Republike Srbije.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351