Активности ГЗЗЈЗ на Међународном сајму ECOFAIR 2018.

Ecofair beograd 2018Gradski zavod za javno zdravlje Beograd se tokom prethodne nedelje predstavio kao izlagač na 15-om po redu Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair 2018.

Popularni Sajam ekologije je održan na Beogradskom sajmu, od 3.-5. oktobra sa radnim nazivom SNAGA PRIRODE, i bio je posvećen sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.

Poseban akcenat je stavljen na značaj ekologije u zaštiti zdravlja stanovništva, kao i industriju reciklaže, upravljanje otpadom, komunalne tehnologije, zaštitu prirode i  prirodnih resursa od zagađenja. Ecofair je privredno-edukativna manifestacija i najreprezentativniji skup te vrste u ovom delu Evrope.

Na štandu koji se tradicionalno organizuje zajedno sa  Sekretarijatom za zaštitu životne sredine grada Beograda, prisustni stručni tim Gradskog zavoda za javno zdravlje, Beograd, sačinjen od lekara specijalista higijene,  viših sanitarnih tehničara i stručnih saradnika drugih specijalnosti, svojim iskustvom i znanjem odgovarao je na upite značajnog broja posetilaca. U razgovoru sa stručnim licima zainteresovani su mogli da se upoznaju sa aktivnostima Gradskog zavoda, pre svega u oblasti monitoringa stanja životne sredine, kroz analize pokazatelja kvaliteta najvažnijih segmenata: zemljišta, vazduha, vode, kao i otpada i otpadnih voda.

U okviru konferencijskog programa ECOFAIR 2018 u Zelenoj sali u Hali 1, drugog dana sajma uvršteno je i usmeno izlaganje diplomiranog hemičara Branimira Kostića, čija tema “Parametari kvaliteta otpadnih voda”, predstavlja jednu od delatnosti Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Stručnoj javnosti predstavilo se 173 domaća i strana, direktna i predstavljena izlagača, kompanija i drugih učesnika iz 27 zemalja, kao i više oko 6.000 poslovnih posetilaca, uz prateći konferencijski program sa ukupno oko 60 sati izlaganja, u čijem radu je bilo aktivno oko 1500 učesnika.

Stručna i organizaciona podrška ove manifestacije je stigla od resornih ministarstava i drugih visokih institucija Republike Srbije.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351