Акција “Чеп за хендикеп” и даље је у току – придружи се!

чеп за хендикепОд децембра 2015. године, потписана је протоколарна сарадња између Удружења параплегичара Банат и Градског завода за јавно здравље Београд. У згради Завода постављене су обележене кутије, у холу зграде, где су сви заинтересовани могли да одложе пластичан чеп у обележену кутију.

Помоћ није једина предност акције "Чеп за хендикеп". Ту је и развијање еколошке свести. Ови чепови се не односе у просту трампу за колица, већ се носе фабрикама за рециклажу пластике које их откупљују. Овако стеченим новцем купују се колица.

Стотине хиљада људи придружило се овој националној акцији која увелико даје праве резултате. Задовољство је обострано и добитника помагала и сакупљача чепова који помажу активнијем и квалитетнијем животу особа са инвалидитетом.

чеп за хендикеп

Током 2017. године у Градском заводу за јавно здравље Београд сакупљено је 22 џака чепова, што је око 200 килограма пластике.

Овим путем желимо да се захвалимо свима који су учествовали у прикупљању чепова и да их позовемо да и даље учествују у акцији.

чеп за хендикеп

Обратите пажњу, можда се баш у вашем крају налази кутија са натписом "Чеп за хендикеп."

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351