Akcija “Čep za hendikep” i dalje je u toku – pridruži se!

чеп за хендикеп

Od decembra 2015. godine, potpisana je protokolarna saradnja između Udruženja paraplegičara Banat i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. U zgradi Zavoda postavljene su obeležene kutije, u holu zgrade, gde su svi zainteresovani mogli da odlože plastičan čep u obeleženu kutiju.

Pomoć nije jedina prednost akcije "Čep za hendikep". Tu je i razvijanje ekološke svesti. Ovi čepovi se ne odnose u prostu trampu za kolica, već se nose fabrikama za reciklažu plastike koje ih otkupljuju. Ovako stečenim novcem kupuju se kolica.

 

Stotine hiljada ljudi pridružilo se ovoj nacionalnoj akciji koja uveliko daje prave rezultate. Zadovoljstvo je obostrano i dobitnika pomagala i sakupljača čepova koji pomažu aktivnijem i kvalitetnijem životu osoba sa invaliditetom.

чеп за хендикеп 2017

Tokom 2017. godine u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd sakupljeno je 22 džaka čepova, što je oko 200 kilograma plastike.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali u prikupljanju čepova i da ih pozovemo da i dalje učestvuju u akciji.

чеп за хендикеп

Obratite pažnju, možda se baš u vašem kraju nalazi kutija sa natpisom "Čep za hendikep."

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351