Обележен Светски дан контрацепције

kontracepcijaГрадски завод за јавно здравље Београд, у сарадњи са Средњом занатском школом, обележио је Светски дан контрацепције пригодном здравствено-васпитном манифестацијом. У просторијама школе, спроведена је радионица на тему „Значај контрацепције код младих“ са ученицима неколико разреда. Циљ радионице је био упознавање ученика са основним и најчешће коришћеним контрацептивним методама као и сагледавање њихових ставова на ову тему.


škola kontracepcija
Ученици су кроз кратку презентацију, утврдили знања о контрацепцији и њеној важности као и о врстама контрацептивних метода и њиховој ефикасности. Након тога је уследила креативна радионица где су полазници имали задатак да осмисле одговарајуће промотивне поруке за различите контрацептивне методе. Такође, добили су и прилику да анонимно поставе питања на које су представници Градског завода за јавно здравље дали адекватне одговоре.

kontracepcija 1

kontracepcija 2

Поред ове здравствено-васпитне манифестације, одржана је и континуирана едукација намењена здравственим радницима на тему „Значај репродуктивног здравља“. Учесници су били из различитих установа примарне здравствене заштите.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351