Плесно вече у знаку здравог срца

PLESNO Vece 1Градски завод за јавно здравље је, поводом обележавања Светског дана срца и Међународног дана старих, целу недељу посветио промоцији здравих стилова живота и превенцији кардиоваскуларних болести које су водећи поремећај здравља у нашој популацији.

У склопу тих активности, а као резултат сарадње Канцеларије за здравље старих и Центра за промоцију здравља Градског завода са Соколским друштвом „Београд Матица“, у уторак, 27. септембра у раним вечерњим сатима, организован је здравствено промотивни скуп под називом „Плесом до здравог срца – од младости до старости“.

Овај догађај изазвао је велико интересовање Београђана свих узраста, који су имали прилику да уз искусне плесаче и разноврсне музичке ритмове заиграју на отвореном, на простору новоизграђеног дела Савског шеталишта, и на тај начин стекну непосредан увид у све предности плеса, и као идеалне физичке активности, и као доброг начина да се подстакне социјализација која, сама по себи, има благотворни учинак на емоције и ментално здравље, а самим тим  и на здравље у целини.

PLESNOP Vece 3Посебан допринос и специфичан печат овом догађају дали су старији суграђани - чланови неколико удружења пензионера, као и најискуснији активисти Црвеног крста, такође припадници трећег доба. Иницијатива за њихово окупљање на овом догађају потекла је од Градског завода за јавно здравље, а као непосредни подстицај послужио је сам слоган овогодишњег Међународног дана старих - „Заузмимо став против предрасуда према старим особама“.

Својом задивљујућом виталношћу и позитивним расположењем, ови учесници на најлепши начин су доказали неоснованост предрасуда које према припадницима трећег доба постоје, истовремено потврђујући универзалност плеса као активности која не зна за добна ограничења.
PLESNO Vece 2

Паралелно са забавним делом манифестације, одвијао се и њен здравствено-едукативни део. Тим поводом, настављена је традиционално успешна сарадња Градског завода за јавно здравље са Домом здравља „Савски венац“, Црвеним крстом Београда и студентским удружењима Медицинског (IFMSA) и Фармацеутског факултета (BPSA).

Посетиоци су, сходно томе, били у прилици да на штандовима учесника измере вредност свог крвног притиска, али и да добију корисне и стручне савете, које су пратили и одговарајући тематски здравствено промотивни материјали посвећени свим аспектима очувања здравља срца и крвних судова, као и унапређењу здравља и квалитета живота старијих особа.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351