Превенцијом до здравог срца

dan srcaСветски дан срца представници Градског завода за јавно здравље, Београд обележили су у сарадњи са тимом Превентивног центра и Патронажне службе Дома здравља „Др Симо Милошевић“ Чукарица. Радионица, чији су полазници били одрасли грађани, из популације радно активног становништва, била је фокусирана на најчешће факторе ризика за болести срца и крвних судова на које се може утицати и који се могу контролисати променом понашања и начина живота.

После кратке уводне презентације о основним чињеницама и подацима везано за ова обољења, учесници су имали прилику да, кроз вођену дискусију, искажу своја размишљања, ставове и навике у погледу конзумирања дувана, изложености дуванском диму, начина исхране, физичке активности, употребе алкохола, слатких и газираних пића.
 srce 2
Кроз интеракцију у групи и посебно са члановима тима, који су чинили лекари, медицинске, патронажне сестре и нутрициониста, полазници су добили корисне савете и препоруке како да унапреде своје животне навике, како би спречили или одложили појаву кардиоваскуларних болести.

srce 3
Потом су проверили своје здравствено стање контролом биолошких параметара, као што су: крвни притисак, индекс телесне масе и вредност шећера у крви.  
У духу овогодишњег слогана, наставићемо да се свим срцем залажемо за здравље сваког срца.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351