Prevencijom do zdravog srca

dan srcaSvetski dan srca predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje, Beograd obeležili su u saradnji sa timom Preventivnog centra i Patronažne službe Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ Čukarica. Radionica, čiji su polaznici bili odrasli građani, iz populacije radno aktivnog stanovništva, bila je fokusirana na najčešće faktore rizika za bolesti srca i krvnih sudova na koje se može uticati i koji se mogu kontrolisati promenom ponašanja i načina života.

Posle kratke uvodne prezentacije o osnovnim činjenicama i podacima vezano za ova oboljenja, učesnici su imali priliku da, kroz vođenu diskusiju, iskažu svoja razmišljanja, stavove i navike u pogledu konzumiranja duvana, izloženosti duvanskom dimu, načina ishrane, fizičke aktivnosti, upotrebe alkohola, slatkih i gaziranih pića.
 srce 2
Kroz interakciju u grupi i posebno sa članovima tima, koji su činili lekari, medicinske, patronažne sestre i nutricionista, polaznici su dobili korisne savete i preporuke kako da unaprede svoje životne navike, kako bi sprečili ili odložili pojavu kardiovaskularnih bolesti.

srce 3
Potom su proverili svoje zdravstveno stanje kontrolom bioloških parametara, kao što su: krvni pritisak, indeks telesne mase i vrednost šećera u krvi.
U duhu ovogodišnjeg slogana, nastavićemo da se svim srcem zalažemo za zdravlje svakog srca.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351