„Плесом до здравог срца - од младости до старости“

Plesom do zdravog srca PRIVEZAKУ сусрет обележавању 29. септембра, Светског дана срца и 1. октобра – Међународног дана старих, Градски завод за јавно здравље Београд у сарадњи са плесном школом Соколског друштва „Београд“ Матица, организује манифестацију под називом „Плесом до здравог срца - од младости до старости“.

Манифестација ће бити одржана у уторак, 27. септембра, на Сава променади (иза здања обновљене зграде Геозавода, ул. Карађорђева 48), у термину од 18.00 до 20.00 часова.

Грађани свих узраста ће у овом периоду имати прилику да, уз помоћ инструктора и искусних плесача, науче основне кораке најпознатијих латиноамеричких и стандрадних плесова. Истовремено, на штанду Градског завода за јавно здравље и штандовима осталих учесника – Дома здравља Савски венац, Удружења за јавно здравље Србије, Црвеног крста Београда, као и студентских удружења Медицинског (IFMSA) и Фармацеутског факултета (BPSA), посетиоци ће имати прилику да добију корисне стручне савете у вези са свим превентивним аспектима очувања здравља срца и крвних судова, као и унапређењем здравља старих.  

Промоцијом плеса, као активности намењене свим узрастима – од оних који праве своје прве кораке, до припадника трећег доба, пружа се директна подршка кампањи овогодишњег Међународног дана старих, која се обележава под слоганом „Заузмимо став против предрасуда према старим особама“. Плес, уз одговарајући добно прилагођени интензитет, доприноси смањењу ризика од оболевања и значајно позитивно делује на унапређење свих компоненти здравља – физичке, психичке и социјалне. На овај начин, плесом се на најлепши начин излази у сусрет и кампањи поводом Светског дана срца која ове године поручује „Оснажите свој живот“.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351