„Plesom do zdravog srca - od mladosti do starosti“

Plesom do zdravog srca PRIVEZAK

U susret obeležavanju 29. septembra, Svetskog dana srca i 1. oktobra – Međunarodnog dana starih, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa plesnom školom Sokolskog društva „Beograd“ Matica, organizuje manifestaciju pod nazivom „Plesom do zdravog srca - od mladosti do starosti“.

Manifestacija će biti održana u utorak, 27. septembra, na Sava promenadi (iza zdanja obnovljene zgrade Geozavoda, ul. Karađorđeva 48), u terminu od 18.00 do 20.00 časova.

Građani svih uzrasta će u ovom periodu imati priliku da, uz pomoć instruktora i iskusnih plesača, nauče osnovne korake najpoznatijih latinoameričkih i standradnih plesova. Istovremeno, na štandu Gradskog zavoda za javno zdravlje i štandovima ostalih učesnika – Doma zdravlja Savski venac, Udruženja za javno zdravlje Srbije, Crvenog krsta Beograda, kao i studentskih udruženja Medicinskog (IFMSA) i Farmaceutskog fakulteta (BPSA), posetioci će imati priliku da dobiju korisne stručne savete u vezi sa svim preventivnim aspektima očuvanja zdravlja srca i krvnih sudova, kao i unapređenjem zdravlja starih.  

Promocijom plesa, kao aktivnosti namenjene svim uzrastima – od onih koji prave svoje prve korake, do pripadnika trećeg doba, pruža se direktna podrška kampanji ovogodišnjeg Međunarodnog dana starih, koja se obeležava pod sloganom „Zauzmimo stav protiv predrasuda prema starim osobama“. Ples, uz odgovarajući dobno prilagođeni intenzitet, doprinosi smanjenju rizika od obolevanja i značajno pozitivno deluje na unapređenje svih komponenti zdravlja – fizičke, psihičke i socijalne. Na ovaj način, plesom se na najlepši način izlazi u susret i kampanji povodom Svetskog dana srca koja ove godine poručuje „Osnažite svoj život“.

 

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351