Чеп за хендикеп - Помози и ти

cep za hendikepУдружење параплегичара Банат 2013. године покренулo je акцију „Чеп за хендикеп” у оквиру које су пластични затварачи почели да се сакупљају и рециклирају. Захваљујући доброј идеји и ентузијазму удружења параплегичара из Зрењанина, пластични чепови са боца добили су нову намену.

Од прикупљеног новца, за параплегичаре, набављено је више врста инвалидских колица, ходалица, лекова, пелена и других неопходних помагала.

Од децембра 2015. године, потписана је протоколарна сарадња између Удружења параплегичара Банат и Градског завода за јавно здравље Београд. У згради Завода постављање су обележене кутије, у холу зграде, где су сви заинтересовани могли да одложе пластичан чеп у обележену кутију.

cep za hendikep

До сада је сакупљено 17 џакова чепова, што је око 120 килограма пластике.

У ову акцију смо се укључили да дамо свој допринос развоју еколошке свести и промоцији рециклаже, а истовремено смо имали жељу да помогнемо активнијем животу особа са инвалидитетом.

cep za hendikep

Овим путем желимо да се захвалимо свима који су учествовали у прикупљању чепова и да их позовемо да и даље учествују у акцији.

Обратите пажњу, можда се баш у вашем крају налази кутија са натписом "Чеп за хендикеп".

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351