Čep za hendikep - Pomozi i ti

cep za hendikep

Udruženje paraplegičara Banat 2013. godine pokrenulo je akciju „Čep za hendikep” u okviru koje su plastični zatvarači počeli da se sakupljaju i recikliraju. Zahvaljujući dobroj ideji i entuzijazmu udruženja paraplegičara iz Zrenjanina, plastični čepovi sa boca dobili su novu namenu.

Od prikupljenog novca, za paraplegičare, nabavljeno je više vrsta invalidskih kolica, hodalica, lekova, pelena i drugih neophodnih pomagala.

Od decembra 2015. godine, potpisana je protokolarna saradnja između Udruženja paraplegičara Banat i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. U zgradi Zavoda postavljanje su obeležene kutije, u holu zgrade, gde su svi zainteresovani mogli da odlože plastičan čep u obeleženu kutiju.

cep za hendikep

Do sada je sakupljeno 17 džakova čepova, što je oko 120 kilograma plastike.

U ovu akciju smo se uključili da damo svoj doprinos razvoju ekološke svesti i promociji reciklaže, a istovremeno smo imali želju da pomognemo aktivnijem životu osoba sa invaliditetom.

 

cep za hendikep

Ovim putem želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali u prikupljanju čepova i da ih pozovemo da i dalje učestvuju u akciji.

Obratite pažnju, možda se baš u vašem kraju nalazi kutija sa natpisom "Čep za hendikep".

 

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351