Заједно у биоскопу јавног здравља

биоскоп јавног здрављаСвечаност у оквиру пројекта „Биоскоп јавног здравља“ који реализују Институт за социјалну медицину и Центар Школа јавног здравља Медицинског факултета Универзитета у Београду у сарадњи са Факултетом драмских уметности и Југословенском кинотеком је одржана 16.5.2024. у свечаној сали Деканата.

Том приликом представљен је развој идеје коришћења филмова као здравствено васпитне методе, као и значаја иновативних приступа у промоцији здравља.

Уводну реч су одржали проф. др Александра Јовић-Вранеш,руководилац Центра – Школе јавног здравља и здравственог менаџмента и асс др Александар Стевановић, координатор пројекта.

биоскоп јз
У првом панелу који је био посвећен стратешким проступима, достигнућима, изазовим и будућим стремљењима у области промоције здравља су учествовали проф др Весна Бјеговић, управник Института за социјалну медицину, проф др Верица Јовановић, директор Института за јавно здравље Србије, мр сц мед др Гордана Тамбурковски, директорка Градског завода за јавно здравље Београд и асс др Стефан Мандић Рајчевић из Института за социјалну медицину.

биоскоп јз

Друга дискусија у којој су учествовали панелисти проф. Вања Шибалић и проф. др Срђан Миловановић односила се на повезаност филма као начина слања порука и здравља као тематске целине у филмској индустрији.

Градски завод за јавно здравље Београд и Институт за социјалну медицину и Центар Школа јавног здравља Медицинског факултета Универзитета у Београду гаје дугогодишњу сарадњу са циљем доприноса унапређењу и очувању здравља грађана и заједница.

биоскоп јз

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351