20 година акредитације лабораторије за испитивање

20 godina akreditacijeАкредитационо тело Србије (АТС) је 28. јуна 2022. године, у „mts Dvorani“ у Београду, организовало прославу поводом обележавања Дана акредитације у Републици Србији, када је пре 22 годинe донет први сертификат о акредитацији.

Ово је била и прилика да се обележи и прослави Светски дан акредитације, који се на глобалном нивоу прославља 9. јуна, датум који су заједнички установили ILAС (Међународна организација за акредитацију лабораторија) и  IAF (Међународни форум за акредитацију), кроз промоцију акредитације из актуелну тему а она гласи: Акредитација: Одрживост у економском расту и животној средини која има за циљ да скрене пажњу на то како акредитација и оцењивање усаглашености пружају глобална решења за питања од општег значаја, као што су одрживост у економском расту и заштита животне средине.

Свечаности у “mts Dvorani” присуствовали су представници министарстава Владе Републике Србије, представници државних институција и универзитета, уважени гости из региона, чланови органа и тела АТС-а, чланови техничких комитета АТС-а, тела за оцењивање усаглашености, оцењивачи и експерти као и експерти за одлучивање.

akreditacija 2022.
Централни део прославе односио се на сегмент „20 година са нама“ и том приликом је посебна пажња указана акредитованим телима која су пре тачно 20 година добила први сертификат о акредитацији, међу којима је и Градски завод за јавно здравље Београд.

Државни секретар Министарства привреде, Милан Љушић, je уручио захвалнице и плакете, одајући на тај начин признање за дугогодишњу сарадњу акредитованим телима (слика: Координатор за квалитет здравствене заштите Др сц мед Весна Слепчевић примa Захвалницу у име Градског завода за јавно здравље Београд)

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351