Одржан завршни састанак ЕРАЗМУС Пројекта на Универзитету Либерета у Удинама

erasmusПредставници Градског завода за јавно здравље Београд учествовали су на Универзитету Либерета у Удинама (Università delle LiberEtà del FVG, Udine, Italy), на завршном састанаку међународног Пројекта „Поређење ресурса различитих субјеката у ванредним ситуацијама“ (CRxSiSS - Comparing Resources for Subjects in Severe Situation, ERASMUS, КА2).


У оквиру последње мобилности овог међународног пројекта, који је укључивао 6 институција из 5 земаља (Италија, Шпанија, Португалија, Србија и Словенија), учесници су истакли неке од најзначајних резултата остварених током трогодишње међунарнодне сарадње. Кроз имплементацију иновативних приступа, пројекат је омогућио боље разумевање важности брзе и ефикасне размене информација о здравственим и другим ризицима, што је од кључног значаја током ванредних ситуација и кризних догађаја. Дигитални алати омогућавају ширење информација и едукацију широког круга људи, што умногоме олакшава и побољшава превенцију и контролу здравствених ризика, нарочито у условима пандемијама, али и у другим ванредним ситуацијама.

Током дводневног састанка, партнери у пројекту су разговарали о финализацији активности, а фокус је био на припреми материјала за приручник у коме ће између осталог бити приказане и добре праксе реаговања на кризне ситуације, које су идентификоване током шест међународних мобилности у Шпанији, Словенији и Италији. Приручник ће бити на располагању како институцијама, тако и најширој јавности, у циљу даље дисеминације добрих пракси реаговања на ванредне ситуације.
 
erasmus

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351