Одржана два последња курса у оквиру ЕРАСМУС пројекта CRxSiSS

erasmus slikaПредставници Градског завода за јавно здравље Београд (ГЗЗЈЗ) су учествовали у последња два курса одржана у мају и јуну 2022. године. Оба курса одржана су у Шпанији, у Малаги и Антекери. Организатори курса су били Универзитет у Малаги (University of Málaga, Málaga) и партнер у пројекту из Антекере (Tierra de Maestros, Antequera).

Мајски курс је био организован за наставнике из партнерских организација, а јунски за полазнике и наставнике. Разноврсне теме курса су биле добро уклопљене у једну целину омогућавајући учесницима да стекну што више знања из области деловања партнера организатора курсева. Универзитет у Малаги је представио свој сениорски програм намењен особама које нису више радно активне али и даље су посвећене учењу. Овај програм је уврштен у редовне активности Универзитета више деценија уназад. У оквиру сениорског програма полазници бирају предмете које ће похађати у трајању од једног семестра. За полазнике пројектног курса одабране су теме популарне међу студентима-сениорима (едукација за коришћење дигиталних технологија, глума, физичка активност, историја).

Други део курса одржан је у Антекери где су полазницима приказане нове технике учења уз употребу дигиталних технологија и роботике али и очување традиције и заштита културних добара. Полазници су имали могућност да направе свој музички инструмент и да на њему свирају.
 
kolaz erasmus

У програме оба курса, у мају и јуну, уврштене су и студијске посете националном парку (el Torcal de Antequera), UNESCO баштини из неолитског периода (Dólmenes de Antequera) и новоотвореном музеју El Borge ́s Bandoleros Gallery. Сем учесника из ГЗЗЈЗ Београд и Шпаније курсевима су приствовали и представници из других држава учесница пројекта: Португала, Италије и Словеније.

Више о учесницима и пројекту можете пронаћи на линку https://www.crxsiss.uma.es/index.php/sbn/
                                                                                                https://view.genial.ly/64ff728747f36100195b3e82

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351