Kvalitet vode na kupalištu Lido

Плажа Лидо

Na osnovu najnovijih rezultata do sada završenih analiza uzorka vode kupališta „Lido“ iz avgusta meseca 2015. godine, kvalitet vode reke Dunav u zoni ovog kupališta ponovo zadovoljava propisane norme predviđene za površinske vode namenjene za kupanje i rekreaciju.

Imajući u vidu činjenicu da su faktori koji bi mogli da dovedu do pogoršanja kvaliteta vode na ovom kupalištu, između dve laboratorijske kontrole, i dalje prisutni (visoka temperatura vode i vazduha, uticaj otpadnih voda iz kanalizacionih ispusta sa uzvodnog područja, nizak vodostaj i dr.) i dalje preporučujemo da se kupači pridržavaju preventivanih mera za očuvanje zdravlja kao što su izbegavanje ronjenja i obavezno tuširanje nakon izlaska iz vode.

 

Vulnerabilne kategorije stanovništva (mala deca, stari, imunodeficijentni, hronični bolesnici) treba posebno da se pridržavaju navedenih saveta, u cilju izbegavanja dužeg kontakta vidljivih sluzokoža sa vodom, a naročito mogućnosti gutanja vode.

Osobe koje imaju povišenu temperaturu, glavobolju, simptome urinarne infekcije, gastrointestinalne probleme (bolove u stomaku, dijareju i sl.), kontagiozna kožna obolenja, kao i druge znake i simptome koje ukazuju na akutni infektivni sindrom ne smeju da posećuju javna kupališta i za regulisanje svog zdravstvenog stanja treba da potraže pregled i savet lekara.

Na kupalištu na Savskom jezeru voda je konstatno zadovoljavajućeg kvaliteta i može se koristiti za kupanje i sportove na vodi.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351