Обележена Европска недеља превенције рака грлића материце 2020.

rak grlica materice 2020Градски завод за јавно здравље Београд, четрнаести пут заредом, обележио је Европску недељу превенције рака грлића материце низом активности.

У склопу сарадње са Библиотеком града Београда, која за циљ има заједничко здравствено-промотивно деловање ка становницима главног града, у централној згради Градске библиотеке, у Кнез Михајловој улици, у уторак, 20.01.2020., одржана је здравствено-промотивна акција на којој су љубитељи књиге као и корисници читаоница зграде могли добити корисне информације о превенцији рака грлића материце.

rak grlica materice 2020Такође, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, одржана је здравствено-промотивна акција у просторијама Филијале за град Београд НСЗ, дана  23.01.2020. Додатно, корисници услуга санитарних прегледа Градског завода за јавно здравље били су у прилици да од 20.01.-26.01.2020. добију едукативне материјале и информишу се o могућностима превенције овог учесталог облика рака.

Циљ ових догађаја, био је подизање свести грађана о опасности коју представља рак грлића материце, са посебним освртом на спречавање настанка ове болести, као и наглашавање значаја редовних прегледа код изабраног гинеколога.

Запослени из Градског завода за јавно здравље Београд су били на располагању заинтересованим грађанима што је омогућило да се јавности понуде проверени савети, разреше недоумице и дају одговори на питања о овој болести. У сусрету са грађанима, уз поделу штампаних едукативних материјала, посебно је истакнута велика делотворност превентивних мера, јер се редовним прегледима и раним откривањем рак грлића материце може спречити.

У Београду, преко 8.800 жена живи са овом болешћу, док сваке године од ње умре око 100 наших суграђанки. Посматрано на националном нивоу, Србија се налази у групи европских земаља са највишим стопама обољевања и умирања од ове малигне болести. Подизање свести грађана о значају превенције и редовних прегледа најбољи су начин да се болест спречи.

rak grlica materice 2020

rak grlica materice 2020

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351