Obeležena Evropska nedelja prevencije raka grlića materice 2020.

rak grlica materice 2020Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, četrnaesti put zaredom, obeležio je Evropsku nedelju prevencije raka grlića materice nizom aktivnosti.

U sklopu saradnje sa Bibliotekom grada Beograda, koja za cilj ima zajedničko zdravstveno-promotivno delovanje ka stanovnicima glavnog grada, u centralnoj zgradi Gradske biblioteke, u Knez Mihajlovoj ulici, u utorak, 20.01.2020, održana je zdravstveno-promotivna akcija na kojoj su ljubitelji knjige kao i korisnici čitaonica zgrade mogli dobiti korisne informacije o prevenciji raka grlića materice.

rak grlica materice 2020

Takođe, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, održana je zdravstveno-promotivna akcija u prostorijama Filijale za grad Beograd NSZ, dana  23.01.2020. Dodatno, korisnici usluga sanitarnih pregleda Gradskog zavoda za javno zdravlje bili su u prilici da od 20.01.-26.01.2020. dobiju edukativne materijale i informišu se o mogućnostima prevencije ovog učestalog oblika raka.

Cilj ovih događaja, bio je podizanje svesti građana o opasnosti koju predstavlja rak grlića materice, sa posebnim osvrtom na sprečavanje nastanka ove bolesti, kao i naglašavanje značaja redovnih pregleda kod izabranog ginekologa.

Zaposleni iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd su bili na raspolaganju zainteresovanim građanima što je omogućilo da se javnosti ponude provereni saveti, razreše nedoumice i daju odgovori na pitanja o ovoj bolesti. U susretu sa građanima, uz podelu štampanih edukativnih materijala, posebno je istaknuta velika delotvornost preventivnih mera, jer se redovnim pregledima i ranim otkrivanjem rak grlića materice može sprečiti.

U Beogradu, preko 8.800 žena živi sa ovom bolešću, dok svake godine od nje umre oko 100 naših sugrađanki. Posmatrano na nacionalnom nivou, Srbija se nalazi u grupi evropskih zemalja sa najvišim stopama oboljevanja i umiranja od ove maligne bolesti. Podizanje svesti građana o značaju prevencije i redovnih pregleda najbolji su način da se bolest spreči.

rak grlica materice 2020

rak grlica materice 2020

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351