Обележен Месец борбе против рака: знањем до смањења ризика

mart-obelezavanjeЦиљеви овогодишњих активности на обележавању датума посвећених борби против малигних болести су били ширење информација о могућностима превентивног деловања и подизање свести грађана о значају редовних превентивних прегледа.

Градски завод за јавно здравље Београд је ове године пружио подршку служби поливалентне патронаже Дому здравља „Др Симо Милошевић“, Чукарица у обележавању Националног дана борбе против рака дојке. Одржано је кратко информативно предавање од стране запослених ове установе у циљу подизања свести заинтересованих грађана о значају превентивних прегледа и самопрегледа дојки. Запослени лекари Центра за промоцију здравља активно су учествовали у дискусији на крају самог предавања где су заинтересовани постављали питања. Након догађаја је подељен и здравствено-промотивни материјал.

dz cukarica
Дана 21.03. у просторијама Дома здравља „Земун“, лекари из Центра за промоцију здавља су одржали два кратка информативна предавања на теме: „Превенција рака дојке“ и „Превенција рака дебелог црева“ у сарадњи са службом социјалне медицине ове установе. Предавању су поред корисника здравствених услуга Дома здравља, присуствовали и директор установе, затим начелница гинекологије и други запослени који нису из здравственог сектора.
 
dz zemun

Након излагања лекара из Центра за промоцију здравља ГЗЗЈЗ-а, учесници су имали прилику да поставе питања и активно учествују у дискусији. Након догађаја, подељен је и здравствено-промотивни материјал.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351